Leonie proeft...
BEEing Pure

‘Kook’ mee met imker Kenny van BEEing Pure

Deze keer geen restaurant, althans niet voor mensen. Bijen doen zich daarentegen hier volop tegoed aan nectar uit fruitbomen en wilde bloemen, voor hen is dit een paradijs. Daarom zijn ze er ook met zoveel: wel 60.000 geel-zwarte honingmakertjes zoemen vredig in en om de bijenkasten hier. We zijn niet één keer geprikt! Je raadt het misschien al, we brachten een bezoek aan een imkerij, maar wel echt een hele bijzondere en… we werden ook culinair verwend met streekproducten. Welkom bij imkerij BEEing Pure.

Bekijk Leonie’s vlog

Imker Kenny wachtte ons op, op zijn kleine landgoed in Gronsveld. Fruitbomen, geitjes, zeeën van bloemen, een moestuin, een varkentje en zelfs een heuse uil ontdek je tijdens een rondleiding over de imkerij, maar vooral veel insecten waarvan het merendeel honingbijen. De bijenkasten zijn een drukte van belang: constant vliegen de bijen af en aan voor het verzamelen van nectar dat in de bijenkast verandert in dat zoete, goudgele goedje waar we allemaal zo dol op zijn. Honing!

Bij imkerij BEEing Pure smullen niet alleen de bijen, maar ook de bezoekers. Je kan hier veel verschillende soorten honing proeven tijdens een honingproeverij. Dat is leuk met familie, collega’s of zelfs als kinderfeestje. Wandelen tussen de bijen blijkt namelijk hartstikke leerzaam. Kenny is een echte bijenvriend en weet dan ook veel over hun mysterieuze gedrag en hoe je door met ze samen te werken de lekkerste honing krijgt! Bijen maken ook allerhande bijproducten (ja, echt) naast honing, zoals propolis en stuifmeelkorrels. Midden in de wilde bloementuin bereidden wij een puur streekontbijtje, natuurlijk met lokale honing. Meegenieten? Hieronder vind je het recept en in de vlog kun je lekker meekijken!

Kenny's pure natuurontBIJtje

Ingrediënten voor 1 persoon (ontbijt)

  • 150 gram biologische yoghurt
  • 2 eetlepels gemengd zomerfruit (bramen, bosbessen, frambozen)
  • 3 eetlepels granola met bijenpollen (BEEing Pure)
  • 1 eetlepel bijenpollen
  • 2 theelepels Limburgse honing (BEEing Pure)

Neem een mooi glazen schaaltje en giet hier de yoghurt in. Schep het fruit erop, de granola en strooi de bijenpollen erover. Doop een honingdipper in de Limburgse honing en verdeel de honing al draaiend over je pure natuurontBIJtje.

Zuid-Limburg in een kommetje: laat het smaken!