Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

2 september 2016

Uit de Kunst: Drie-eenheid in Vijlen

Edwin Achterberg (51), Robert Kanders (52) en Leon Salden (53) runnen samen een hotel-restaurant in Vij­len. Ze zijn opgeteld goed voor meer dan 100 jaar horeca­kennis, opgedaan in diverse sterren- en ster­waardige zaken. Ze werk­ten samen in een restaurant dat  werd over­geno­men.

Drie-eenheid in Vijlen

Edwin, Robert en Leon wilden niet mee onder de nieuwe directie en gingen 2,5 jaar geleden hun eigen weg, eindelijk als zelfstan­dig ondernemers. Edwin ontvangt, Robert is chef, Leon organiseert de keuken en bestiert de vijf hotelka­mers. Maar hun functies zijn inwisselbaar. Elk van hen komt ook naar voren om uit te ser­veren. Bijvoor­beeld op het terras, waar wij genieten. Genieten van mooie spijzen en dran­ken, maar zeker ook van het su­blieme uitzicht op Lim­burg "op zijn glooiendst". Wat een belevenis, hier moet echt elke journa­list lyrisch van worden! 

Genieten doen we ook van het culinaire gebodene. Al­lereerst is er de uitgelezen "Bergdorpje Wit" wijn van Sint Martinus (€ 27,-, fles). De druiven groeien in Vijlen en ook de wijn wordt in dit pitto­reske pla­atsje ge­maakt en ge­botteld. Zelfs voor wijn hoeven we niet meer naar het buitenland! En als u tijd heeft: bezoek het wijngoed!

Kunst proeven

Wat ter tafel komt is telkens opnieuw verrassend. We gaan voor het vier gangen tellende "Menu Rembrandt" (€ 36,50). We zitten immers bij "Uit de Kunst", zo heet deze loca­tie. De keuken is kunstzinnig, klassiek met een ver­fris­send tintje en vooral een zeer sympa­thieke prijs­stel­ling. Streek­produc­ten worden ambachte­lijk bereid en herken­baar opgedie­nd. Alles is vers en huis­ge­maakt. Voor de lunch is er naast de vaste kaart een krijt­bord waarop de gerechten worden genoteerd, afhanke­lijk van wat de markt biedt.

's Avonds is er een vaste menu­kaart. Daar starten we met het mooie huis­apéritief: een Armagna­clikeur met prosec­co (€ 5,50). De amuses: olijven en tapenade met broo­d.

Het eerste gerecht: gemarineerde tonijn met Aziatische salade en ketjapdressing. Zelfs een tonijn uit zee weet het hoge bergdorpje dagvers te bereiken!

De dubbel getrokken runderconsomé met cantharellen, het tweede gerecht, is hoog op smaak en mooi gevuld.

De eendenborst gaat als hoofdgerecht vergezeld van een zeer smake­lijke kersensaus, met kersen, bleekselderij en een mooie aardappelgra­nité. Aan de overkant wordt genoten van op de huid gebakken mooi stevige kabeljauw met wokgroen­ten en limoensaus. Beide gerechten zijn hoog op smaak en duidelijk huisbereid!

Tot slot: aan deze kant een terrine van peche melba met frambozen en een gin-tonicsorbet. Zeer verrassend! Aan de andere kant: een prachtige collectie streekka­zen.

Uit de Kunst is in het eerste jaar al gelauwerd met een Bib Gourmand en dat is te­recht! Het restaurant is zeker niet hoogdrempelig. Fiet­sers en wandelaars kun­nen gewoon aanschuiven en overdag genieten van heer­lijke, huisgemaak­te patis­serie. Uitgebreid ontbij­ten is mogelijk op reserve­ring.

Groepen tot 24 personen kunnen separaat genieten van Uit de Kunst in de brasserie. Bij goed weer genieten gasten op het uitgebreide terras, met als bonus het uitzicht op dat prachtige glooiende landschap. Voor wie alleen een heel klein wandelingetje wil maken is het 1000-jarige plaatsje Vijlen een verkenning waard.  En de drie-eenheid? Die bewijst dat harmonie hoogtij viert.

Bekijk andere blogs

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website