Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Buitenverblijf in groen centrum Parkstad

20 juli 2018

Parkstad Limburg doet zijn naam alle eer aan op de plek waar we vandaag verblijven: een heerlijk buitenverblijf in het groen, aan de stadsrand van Heerlen. De hier nog minieme Geleenbeek stroomt aan onzer voe­ten.

We verblijven bij de familie Beckers, al 118 jaar horecauitbaters in Heerlen. De familie Bec­kers-Canisi­us verhuisde in 1900 vanuit Schinnen naar Heerlen om er café-restaurant-hotel Beckers uit te baten in het centrum van de opkomende mijnstad.

In 1950 toog de fami­lie naar Castel­lum, des­tijds de raadskelder van Heer­len. 15 jaar later startte Char­lotte Beckers in hoeve De Rousch de huidige auber­ge, aan de groene zuidboord van de stad. Henri Beckers trad als derde generatie in 1979 in dienst bij zijn vader en nam de carréhoeve in 1983 over. "Onze familie heeft altijd toonaangevende horeca gevoerd. Heerlen was lange tijd de centrum­plaats van Limburg, met veel meer horeca dan Maas­tricht. Mijn vader had zelfs, in het centrum, nog lange tijd elke dag livemuziek van beken­de artiesten."


De Rousch

Auberge de Rousch is gebouwd op fundamenten die teruggaan tot 1376. Na twee branden is de hoeve telkens opnieuw opgebouwd, in 1859 is de carréhoeve dicht gebouwd.

De familie Beckers bouw­de de hoeve in de groene hel­ling van het Ge­leen­dal in een halve eeuw uit tot een imposant complex met een rus­tieke binnenplaats en een mooie wintertuin met restau­rantfunctie. Er zijn plan­nen om de binnenplaats te overdekken. En meer, maar het is nog te vroeg om dit te vermelden.

Restau­rant "De Vij­vertuin" en bras­serie "De Rozentuin" com­bineren op een unieke wijze binnen met buiten, mede door de "natuur­lijke" aankle­ding. Het Binnenhof en het Vijverterras zijn dé plekken om bij mooi weer heer­lijk te genieten van een panoramisch uitzicht en een heer­lijk buitengevoel te creëren, in een oase van rust zonder het drukke stads­verkeer.

Ruisen...

"Rousch" is dialect voor "ruisen". Het betreft hier de lichte ruis van de wind die vanaf Ubachsberg naar beneden komt en de bomen beroert rond de Auberge, overigens ook gelegen aan de Geleenbeek, die ook een ruis van het water geeft.

De familie, anno nu Henri en Pascale Beckers, ging altijd met haar tijd mee, met behoud van gastronomi­sche tradi­ties. Dat resulteert vandaag in een uitge­breide, prij­svriendelijke menu­kaart die in­speelt op de streek en de seizoenen. Ont­bijt, lunch, diner, koffie­tafel, vergadering of feest; het kan allemaal op maat.

De nieuwe generatie, in de vorm van zoon Nigel en zijn vriendin Britt, staat garant voor een bloeiende toe­komst.

Bekijk andere blogs

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website