Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn weer volledig open. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Travel as you are!

In de hectiek van het hedendaagse moderne leven, waar zaken zich met de snelheid van het licht afspelen en je nooit kunnen gaan zitten en ademhalen uit angst om achtergelaten te worden, biedt Spirit Youth je de mogelijkheid te ontsnappen aan de alledaagse spanningen en eisen die je dreigen te overweldigen. Spirit Youth geeft je de kans jouw geest en lichaam te verjongen middels het verkennen van de meest spirituele bestemmingen in Europa, waarbij je de kans geboden wordt de geest van Europa te begrijpen en die van jezelf. 

Spirit Youth maakt het mogelijk dat je, alleen of met een groep, via routes een reis onderneemt naar zorgvuldig voorbereide activiteiten, met gelijk gestemde reizigers die aan de alledaagse sleur willen ontsnappen en iets nieuws willen ontdekken over zichzelf en de wereld. Deze pagina biedt je de kans om alle activiteiten te zien die deel uitmaken van de “Free your Mind”(  Bevrijd jouw Geest ) route.

Geselecteerde locaties in Zuid-Limburg

BloteVoetenPark

Bij het BloteVoetenPark is de dresscode blote voeten, dus trek schoenen en sokken uit, dan kan de avontuurlijke en tevens gezonde wandeling voor jong en oud beginnen. Terwijl het zand en gras kriebelt, de donkere aarde onder de voeten veert en heerlijk warm aan voelt, ervaren bezoekers een natuurlijke voetmassage tot in de tenen. Er zijn diverse voetenspelletjes te spelen en bezoekers kunnen op adem komen in de onthaastingscirkel. In het modderbad creëren bezoekers de nieuwste zomerlaarzen, tevens zorgt het voor de eeuwige jeugd.

Lees meer

Klooster Wittem

Klooster Wittem staat bekend als bedevaartsplaats voor de Heilige Gerardus en Heilige Maria van Altijddurende Bijstand. De immense parkeerplaats is nog getuige van de vele honderden toerbussen met pelgrims en bedevaartgangers die hier in Klooster Wittem een kaarsje kwamen opsteken. Nog altijd hebben de kerk en de devotiekapellen van Klooster Wittem een uitgesproken aantrekkingskracht. Een kaarsje opsteken is immers geloofsoverstijgend. De gedachte en intentie die bezoekers bij het kaarsje opsteken hebben, tellen.

Lees meer

Thermae 2000

Op de top van de Cauberg ligt Thermae 2000 verscholen in het groen. Thermae 2000 werd door twee fysiotherapeuten in 1989 opgericht als kuuroord. Het bijzondere thermale water is goed voor spieren en gewrichten en heeft bovendien een extra ontspannende werking. Geniet van de binnen- en buitenbaden, sauna’s en stoombaden, whirlpools, schoonheidsbehandelingen en kuurprogramma’s.

Lees meer

Abdij Rolduc Kerkrade

In het jaar 1104 verscheen er in het land van Rode (Kerkrade/'s-Hertogenrade) een jonge priester, Ailbertus van Antoing. Hij was met twee metgezellen weggegaan uit zijn klooster in Doornik, omdat hij daar de kloostertucht te slap vond. Van Adelbert, graaf van Saffenberg aan de Ahr en eigenaar van de burcht van 's-Hertogenrade, kreeg hij grond waarop hij een eenvoudig onderkomen en een houten kapelletje bouwde. Tegenwoordig is Abdij Rolduc een hotel & en conferentie oord met een eigen brasserie.

lees meer

Romeinse Katakomben

Beleef het verborgen Rome in een ondergronds labyrint!
Een bezoek aan Museum Romeinse Katakomben is een fascinerende en onvergetelijke belevenis. Dwalend door de onderaardse gangen reizen bezoekers terug in de tijd, naar het Rome van de derde en vierde eeuw. Bezoekers dalen af naar de graven van gewone Romeinse burgers en naar de schitterende, kleurrijke grafkamers van vooraanstaande Romeinen.
Lees meer

Amerikaanse Begraafplaats

Op deze enige Amerikaanse begraafplaats in Nederland zijn ruim 8.000 militairen begraven. Het merendeel is gesneuveld tijdens de bevrijding van het zuid-oosten van Nederland in W.O. II en de opmars door Duitsland. Tot ver in de omtrek is de begraafplaats zichtbaar door een dertig meter hoge toren. Het grondgebied van de begraafplaats is voor eeuwigdurend gebruik beschikbaar gesteld aan de regering van de Verenigde Staten van Amerika.

Lees meer

Kasteelruïne & Fluweelgrot

De Fluweelengrot, één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg. Ervaar zelf de verhalen over de blokbrekers, de schuilplekken, schilderingen en sculpturen. Ga op de Kasteelruïne terug naar de tijd van ridders en jonkvrouwen! Wandel door de ridderzaal, de wapenkamer en de kapel van Nederlands enige hoogteburcht; sinds 1050 het baken van Valkenburg.

Lees meer

Abdij Lilbosch

Deze abdij is omgeven door bossen, landerijen en weilanden. Het complex werd grotendeels in 1883 gebouwd. Het omvat een kloostergebouw met blokvormig poortgebouw, enkele rond een binnenplaats gesitueerde verblijfsgebouwen met een neogotische kapel en een gesloten hoeve uit 1887. Het klooster Lilbosch werd in 1912 tot abdij verheven. Een deel van het bijbehorende terrein heeft men in 1968 verkocht voor de bouw van een moderne psychiatrische kliniek.

lees meer

Mondo Verde

Mondo Verde is een uniek park met verschillende thema's en een ware belevenis voor elke bezoeker, jong en oud. Kinderen kunnen zich heerlijk uitleven in het actieve gedeelte van het park en de oudere avonturiers vinden rust en pracht in de wereldtuinen. Maak een reis om de wereld en ontdek de wereld in één dag!

lees meer

Museum Vaals

Museum Vaals is een spraakmakend museum in een voormalige kloosterkapel, waar bezoekers overweldigend omringd worden door ruim 200 kerkbeelden die van 1 tot wel 3,5 meter groot zijn. Bezoekers ontvangen info over de betekenis van de eigen voornaam en de persoonlijke naamheilige. Voor de kinderen is er een speurtocht.

Lees meer

(Historische) Stadswandeling Sittard

Sittard behoort tot de oudste steden van Nederland. In de binnenstad laat onze gids je kennismaken met de geschiedenis, de monumenten, de stadsfiguren, beelden, gevels en stadswallen, kerken en het bekende fort. Je ontdekt zo op een aangename manier hoe in Sittard historie en moderne ontwikkelingen hand in hand gaan.

Lees meer
Nieuwsgierig geworden?
Nieuwsgierig geworden? meer informatie lees je hier

Op de website van Itinari kun je je reis samenstellen, inspiratie opdoen en de hectiek van het hedendaagse moderne leven even naast je neer leggen. Plan gauw je eigen 'travel as you are' reis!

Meer over wellness & onthaasten in Zuid-Limburg

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website