Wellness en kuren

Genieten, ontspannen en relaxen in Zuid-Limburg

Het oud-Engelse woord wellness staat voor je geestelijk goed voelen (WELL-being) en actief bezig zijn met je lichaam (fit-NESS). Ofwel: harmonie tussen lichaam en geest. Het is dan ook de ultieme vorm van ontstressen en een fijne manier om preventief op te treden tegen ziekten. Wellness varieert van lichaamsverzorging tot balans tussen lichaam en geest, van voeding tot spiritualiteit, van onthaasten tot reizen. Dé plek waar dit allemaal samenkomt, is Zuid-Limburg.

De rustgevendste plekjes

Het enige Kuurpark van Nederland

Boven op de Cauberg, als schakel tussen Thermae 200​0, het Holland Casino en het oude centrum, ligt het enige Kuurpark van Nederland. Heet is een heerijke ervaring om op een warme lentedag of na een zomerse regenbui oip een bankje te zitten en te kijken naar een regenboog die vanuit de heuvels achter het Geuldal het stadje Valkenburg las het ware 'vastgrijpt'. 

Hier kom je helemaal tot rust

Weergeven op de kaart
⟶ Blog van Jenneke & Leonie

Valkenburg als ware bron van ontspanning

Tussen alle evenementen, attracties en dagjes shoppen door is het broodnodig om eens tot rust te komen en te ontspannen. Deze zware taak namen wij op ons tijdens een bezoek aan Thermae 2000 en een heel bijzonder programma in Museum De Romeinse Katakomben.

Lees verder

Nog meer ontspanning!