Zwembad in luxe wellness omgeving van een chateau.

Blogs over Wellness & Onthaasten

Kom volledig tot rust

Wil jij even ontsnappen aan alle drukte en stress uit het dagelijkse leven? Onze bloggers laten de beste plekjes zien om tot rust te komen. Ontdek wat Zuid-Limburg jou allemaal te bieden heeft op het gebied van wellness en onthaasten. 

Een vrouw in het thermaalbad

Valkenburg als ware bron van ontspanning

Na het beklimmen van de Cauberg in Valkenburg, zijn Jenneke en Leonie aangekomen bij Thermae 2000. Er zijn hier veel verschillende manieren om te ont-stressen. Zo zijn er binnenbaden, whirlpools, allerlei soorten sauna’s, een restaurant, een solarium, zelfs een relaxbioscoop en een buitenbad met een prachtig uitzicht over het mergelstadje. Bekijk de blog en kom volledig tot rust.

Lees verder
Kapelletje bij Bemelen met een gezin dat de berg ernaast omhoog loopt met de kinderwagen

Bezint eer gij begint te stressen

Jenneke luidt het nieuwe jaar in met de woorden 'Bezinnen en onthaasten'. In deze blog wandelt Jenneke een van de 11 camini's. Een camini is een korte wandeling geïnspireerd op de Camino, de pelgrimsroute naar het heilige Santiago de Compostela in Spanje. Wandel je mee?

Lees verder
Een mariabeeld staat verstopt in een holletje van een boom

Kleine dingen maken het leven groter

Tijdens een wandeling in Zuid-Limburg kom je vaak klein religieus erfgoed tegen, zoals verstopte Mariabeeldjes. Blogger Wiel kijkt tijdens zijn wandelingen altijd veel om zich heen. Hij komt dan ook vaak kleine rariteiten tegen, zoals een verzameling kaboutertjes of een beeldje van een naakt mannetje met een mondmasker. Kijk net als Wiel eens goed om je heen tijdens een wandeling en ontdek de onontdekte verhalen. 

Lees verder