Wellness & onthaasten in Zuid-Limburg

Even weg van alle drukte

Als je ergens écht de tijd voor jezelf kunt nemen, dan is dat in Zuid-Limburg. Door de indrukwekkende natuur, inwoners die tijd en aandacht hebben voor anderen en de vele faciliteiten is dit de ideale plek om te onthaasten. En dat betekent zeker niet stilzitten en niks doen. Maar juist bewust genieten en rust toelaten waardoor je intenser gaat leven.​

Onze tips om bewust te genieten en tot rust te komen

Landschap & wandelingen

Een heerlijke wandeling is een uitstekende manier om te onthaasten. In de natuur voel je je prettig en ontspannen. De frisse Zuid-Limburg staat bekend om haar schitterende natuur. Het prachtige heuvelland biedt vele wandelmogelijkheden en ook in de rest van de regio kun je er fijn op uit.

Wellness & kuren

Het oud-Engelse woord wellness staat voor je geestelijk goed voelen (WELL-being) en actief bezig zijn met je lichaam (fit-NESS). Ofwel: harmonie tussen lichaam en geest. Het is dan ook de ultieme vorm van ontstressen en een fijne manier om preventief op te treden tegen ziekten. Wellness varieert van lichaamsverzorging tot balans tussen lichaam en geest, van voeding tot spiritualiteit, van onthaasten tot reizen. Dé plek waar dit allemaal samenkomt, is Zuid-Limburg. 

Actief & Zen in Zuid-Limburg

Zuid-Limburg is de ultieme plek om actief te ontspannen en je hoofd helemaal leeg te maken. Ben je op zoek naar een mindful activiteit? Op deze plekken weten ze daar wel raad mee!

Digital detoxen in de grotten

Wil je ontsnappen aan de prikkels van het online leven? De Zuid-Limburgse grotten zijn niet alleen bijzonder mooi, maar ook de perfecte plek voor een digital detox. Ondergronds heb je geen één streepje bereik en kun je helemaal tot jezelf komen. 

(Be)zin in Zuid-Limburg

Een groot deel van de geschiedenis van Zuid-Limburg is, zoals op veel plekken, bepaald door religie. Anders dan in het grote protestantse deel van Nederland gaf het katholieke geloof deze regio vorm. Dompel je onder in religieus Zuid-Limburg. Leer meer over de Zuid-Limburgse cultuur of ga op reis langs het jacobspad.

Steek een kaarsje aan voor geluk

Neem een moment van bezinning en steek een kaartje aan voor geluk! Ook online kun je (gratis) een kaarsje opsteken in de digitale kaarsenbak en/of een echte Noveen kaars bestellen die voor je in Klooster Wittem wordt opgestoken en (anoniem) wordt voorzien van je intentie.

Tijd voor ontspanning

Wanneer heb je voor het laatst een momentje voor jezelf genomen en ben je echt tot rust gekomen? Zuid-Limburg is de ideale regio om te ontspannen. 

#visitzuidlimburg

Deel je ultieme ontspanningsmoment met #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg. We delen graag jouw mooiste plekjes en belevenissen!

Wil je iets totaal anders ontdekken?