Van harte welkom!

Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Cultuurroute Eijsden (Eijsden-Margraten)

Cultuurroute Eijsden (Eijsden-Margraten)

Het dorp Eijsden heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot zeker de Middeleeuwen. Eijsdens geografische ligging, haar inwoners, en de tijd hebben samen geleid tot het mooie plaatje dat Eijsden tegenwoordig is. Deze wandeling leidt je langs de meest cultureel opmerkelijke plekken in dit plaatsje waar de Maas Nederland binnenkomt. Je begint op de Vroenhof en bezoekt het Ursulinenklooster, het Bat en Kasteel Eijsden. Als extra stuk wandeling kun je ook vanuit Eijsden naar het Spaanse fort Navagne lopen.

Start- en eindpunt


Vroenhof, Eijsden-Margraten, Nederland

Soort route


Wandelroute

Afstand


3,1 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt