Detail

Historische stadswandeling Vaals

Vaals is natuurlijk beroemd om zijn Vaalserberg en om het Drielandenpunt, maar wist je al dat het centrum van dit grensstadje ook zeer de moeite waard is? De Historische Stadswandeling toont je het statige Von Clermonthuis en kasteel Bloemendal, het kleurrijke Koningin Julianaplein en het Centrum voor Kunst en Cultuur in de historische Kopermolen. Natuurlijk kun je deze wandelroute altijd uitbreiden met een rondje langs het Drielandenpunt. Parkeren kan in het centrum van Vaals onder de Albert Heijn. In het centrum zijn ook allerlei cafeetjes waar je voor een heerlijk kopje koffie terecht kunt. Speciale zeshoekige plaatjes wijzen je de weg op deze historische wandelroute, maar je kunt ook de separate wegbeschrijving downloaden.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Historische Stadswandeling Vaals

Een prachtige wandeling door het drielandenstadje Vaals. Deze route van ca. 4 km brengt je langs de mooiste plekjes en monumenten van Vaals. Verleng de route tot 8 km en bezoek ook het Drielandenpunt en de Vaalserberg.
+4

Start- en eindpunt


Maastrichterlaan 82, 6291 Vaals, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


6,2 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt