Detail

7 Summits Eyserbos-wandelroute

Deze route is onderdeel van de 7 Summits, de zeven steilste bergtoppen van Zuid-Limburg. Het betreft een rondwandeling van 8,7 kilometer met een maximale hoogte van 197 meter. 

Wielrenners spreken met ontzag over deze zwaarste kuitenbijter van Nederland en noemen het zonder twijfel een berg. Voor wandelaars een bijzondere verrassing, want het berggevoel is er meteen als je boven Piepert door de bonte almwei naar boven zwoegt. 

In de Tweede Wereldoorlog werd er zwaar gevochten. In het Eyserbos hadden de Duitsers zich verscholen in loopgraven. Vier dagen beschoten de Amerikanen vanaf de Gulperberg het gebied, voordat de Duitsers capituleerden. 

Nadat je de top bereikt hebt, blijft de wandeling enigszins op hoogte en heb je telkens een andere blik op de berg.

Start- en eindpunt


Grachtstraat, 6287BK Gulpen-Wittem, Limburg

Soort route


Wandelroute

Afstand


8,4 km

Moeilijkheidsgraad


Heel moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt