Detail

7 Summits Hakkenberg-route

Deze route is onderdeel van de 7 Summits, de zeven steilste bergtoppen van Zuid-Limburg. Het betreft een rondwandeling van 5,9 kilometer met een maximale hoogte van 252 meter. 

Vlakbij het meest zuidelijke punt van ons land, boven het dal van de Terzieterbeek waar gesteenten uit het Boven-Carboon aan de oppervlakte komen en de alpenwatersalamander voorkomt, ligt het Bovenste Bos.

Op het hoogste punt komen de grenzen van Nederland, Vlaanderen en Wallonië samen, dus eigenlijk nog een soort drielandenpunt in Limburg. 

Aan de Belgische zijde van de grens, bij Kasteel Beusdael richting Teuven, liep in de Eerste Wereldoorlog de beruchte Dodendraad, een elektrische draadversperring van tweeduizend volt. 

Op de heenweg ben je gefocust op het donkere woud naar de top, maar de panorama’s op de terugweg zijn adembenemend. De vakwerkhuizen in het dal maken de bergervaring compleet. 

En die naam Hakkenberg? Het Bovenste Bos werd gebruikt voor hakhout. Het pad dat uit Terziet omhoog leidt naar de top heet nog steeds Hakkenbergerpad. Let op, deze route is niet bewegwijzerd.

Start- en eindpunt


Diependalsweg, 6285NN Gulpen-Wittem, Limburg

Soort route


Wandelroute

Afstand


5,9 km

Moeilijkheidsgraad


Heel moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt