Van harte welkom!

Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

7 Summits Wilhelminaberg-wandelroute

7 Summits Wilhelminaberg-wandelroute

Deze route is onderdeel van de 7 Summits, de zeven steilste bergtoppen van Zuid-Limburg. Het betreft een rondwandeling van 5,5 kilometer met een maximale hoogte van 225 meter.

De Wilhelminaberg is een kunstmatige heuvel in de gemeente Landgraaf. De heuvel is ontstaan als steenberg van de Staatsmijn Wilhelmina en is in de jaren 70 omgevormd tot recreatiegebied. 

Vanaf de top zie je bij helder weer de Clauscentrale bij Roermond, de terrils van Genk in België, de Halden in Duitsland en de bruinkoolcentrale bij Würselen. 

En naar het zuiden heb je een blik naar waar de bergen verder gaan: de Eifel, de Hoge Venen met het hoogste punt van België en de Vaalserberg. Startpunt van de wandelroute is de parkeerplaats bij de Strijthagermolen. 

Let op, deze route is niet bewegwijzerd.

Start- en eindpunt


Parkeerplaats Strijthagermolen

Soort route


Wandelroute

Afstand


5,3 km

Moeilijkheidsgraad


Heel moeilijk
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt