De smakelijkste kerstuitjes

Want ook kerstliefde gaat door de maag

Combineer kerstuitjes met lekker bourgondisch genieten en je denkt meteen aan Zuid-Limburg. Liefde gaat hier sowieso door de maag, maar rond de kerstdagen nét een beetje extra. Of het nu gaat om de grote of kleine honger; aan iedereen is gedacht in onze selectie van de smakelijkste uitjes. Loopt het water jou ook al in de mond?

De lekkerste kerstuitjes

De tafelindeling met openhaard en kaarsjes bij Auberge de Smockelaer

De gezelligheid opzoeken bij de open haard

De winter is de lekkerste periode van het jaar! Een warme jas en stevige schoenen aan, sjaal om en naar buiten voor een stevige wandeling. Vervolgens met roze wangen en koude handen de gezelligheid opzoeken om de inwendige mens te verwennen met een warme chocomel, een rood wijntje, een smakelijk bokbiertje en heerlijke streekhapjes. Zie je het voor je?

Een vooraanzicht van het Hijgent Hert in Vijlen

Lekker aanschuiven in een knus café

In de winter zoek je de warmte en gezelligheid op. Hup, het café in! In de allergezelligste exemplaren word je misschien wel verwelkomd met een brede glimlach, krijg je een ‘aangeklede’ kop koffie en kies je een lekker plekje naast de houten lambrisering met vergeelde zwart-witfoto’s erboven. In een knus café voel je je helemaal welkom of zelfs een beetje thuis. Schuif lekker aan!

Man en vrouw in bruine kroeg drinken speciaal biertjes

Lekker happen en stappen met de amusetochten

Lekker happen en stappen doe je tijdens één van de amusetochten die vooral in de winter populair zijn in Zuid-Limburg. Je volgt een mooie wandelroute, waar je onderweg bij verschillende horecagelegenheden een klein verwarmend hapje krijgt.

Mensen bij wafelkraam op regenachtige dag op Santa's Village

Smikkelen op de kerstmarkten

De gezellige kerstmarkten in onze betoverende regio laten je genieten van culinaire versnaperingen. Warme chocomelk met slagroom bij het kampvuur of wat dacht je van een bezoek aan een Duitse kerstmarkt met overheerlijke Reibekuchen, Glühwein, gepofte kastanjes en Printen. Of een heerlijke Luikse wafel op de kerstmarkt in Luik. Er valt genoeg te smikkelen!

Een knus gedekt tafeltje met een bord vol friet, wild, en groenten, een uiensoep en een biertje

Wild op de kaart

Zodra het jachtseizoen van start gaat in het najaar, volgt het culinaire wildseizoen en verschijnen de klassiekers weer op de kaart. In Zuid-Limburg zijn er tal van restaurants gespecialiseerd in het serveren van heerlijke wildgerechten.

Limburgse Knien in 't Zoer op een bord, geserveerd met aardappel, rode kool en diverse groenten.

Zuid-Limburgs kerstrecept

Op menige kersttafel komt deze regionale klassieker te staan. Konijn in het zuur is een zoetzure stoofpot die in Zuid-Limburg traditioneel rond de feestdagen wordt gegeten. Ken je niemand van wie je het geheime familierecept kan lospeuteren? Ga dan aan de slag met dit recept!

Meer knusse kersttips...

De mooiste kerstmarkten

Op de meest bijzondere plekken in de Euregio.

Meer info

De leukste winter-wandelingen

Wonderschone winterkiekjes gegarandeerd.

Meer info

De gezelligste kerstactiviteiten

Om nooit te vergeten!

Meer info

Overnachten op droomplekjes

Die de koude winterse dagen wat warmte geven.

Meer info