Kerstman loopt langs kerstkraampjes en Geul op Santa's Village

De leukste kerstmarkten

Op de meest bijzondere plekken in de Euregio

Kerstmarkten in Zuid-Limburg en de Euregio zijn meer dan knusse kraampjes vol lekkers, snuisterijen of kerstcadeaus. Zij zijn vaak bijzonder door hun unieke ligging of ambiance. Bijvoorbeeld in een kerstgrot of met giga reuzenrad. Hoe speciaal! We selecteerden daarom kerstmarkten op de meest bijzondere plekken. En psst.. ze liggen allemaal best dicht bij elkaar, dus waarom slechts één bezoeken?

De kerstmarkten die je gezien moet hebben...

Een doorkijkje met shoppende mensen in een kerstversierde mergelgang

Kerstmarkten in Valkenburg

Kerststad Valkenburg bezoeken is een unieke ervaring, want nergens anders vind je twee ondergrondse kerstmarkten in grotten. Nostalgischer krijg je het niet! Valkenburg telt niet één kerstgrot, er zijn er maar liefst vijf, en bovengronds is er ook nog heel wat kerstpret te beleven.

Wintertijd Heerlen van bovenaf in de avond

Wintertijd in Heerlen

Bij Wintertijd Heerlen krijgen de koude winterdagen weer wat warmte en kom je direct in de kerstsferen. Bezoek Wintertijd Heerlen en amuseer je op de schaatsbaan én in de knusse wintercafés rondom het plein om biertjes en glühwein te drinken… gezelliger kan bijna niet!

Gebakkraam en reuzenrad tijdens Magisch Maastricht

Magisch Maastricht

Een bezoekje aan Magisch Maastricht is een sprookjesachtige beleving. Hier komen jaarlijks duizenden mensen bij elkaar om de winter op een magische manier te vieren. Dit jaar vindt de kerstmarkt plaats in heel Maastricht, op verschillende mooie plekken. Een glaasje glühwein, proosten op het fijne leven. Eindelijk, weer kerst in Maastricht!

Kindje met helm schaatst met hulp pinguïn

Kleinschalige kerstevents

Verkies je het kleinschalige boven de drukte? Ook dan valt er genoeg te beleven in Zuid-Limburg. In onze evenementen-agenda kun je een overzicht vinden van alle kerstactiviteiten en evenementen die georganiseerd worden rondom de mooiste tijd van het jaar.

Onze kersttips...

6 smakelijke kerstuitjes

Want ook kerstliefde gaat door de maag!

meer info

De leukste winter-wandelingen

Voor wonderschone winterkiekjes.

Meer info

Overnachten op droomplekjes

Die de koude winterse dagen wat warmte geven.

Meer info

Romantische kersttips voor 2

Make it a december to remember!

Meer info