Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Bron Van Europa 2

Zuid-Limburg in
de bron van Europa

Ontdek de rijke historie van Zuid-Limburg in virtual reality

Al duizenden jaren staat Zuid-Limburg en haar omringende omgeving aan de bron én kern van het verhaal van dit werelddeel. Grote verhalen of kleine gebeurtenissen, millennia of decennia geleden. Beleef onze geschiedenis en verhalen nu zelf via onze VR film Zuid-Limburg; ‘de Bron van Europa’!

Bekijk de Virtual Reality film 'Bron van Europa'

Je kunt de Virtual Reality film 'Bron van Europa' op drie manieren bekijken:

  1. Start de film door erop te klikken. Klik tijdens het kijken op het scherm van de film en houdt je linker muisknop ingedrukt. Je kunt nu, door de computermuis te bewegen, alle kanten op draaien.

    Bekijk je de film via een smartphone of tablet? Gebruik dan je vinger om het scherm te bewegen, of beweeg het apparaat zelf. Kijk goed om je heen en luister naar ons verhaal.

  2. Heb jij thuis al een Virtual Reality bril, of een apparaat dat als Virtual Reality bril gebruikt kan worden in combinatie met een smartphone? Gebruik deze apparatuur dan volgens de daarvoor bestemde richtlijnen. In dit geval zit je midden in de VR-Film en kun je om je heen kijken door je hoofd te bewegen. Pas op voor de Romeinen!

  3. Liever een volledige beleving met een professionele Virtual Reality bril? Bezoek dan onze Visit Zuid-Limburg Experience in Valkenburg (Th. Dorrenplein 5, Valkenburg).

Meer over de geschiedenis van deze regio