Zuid-Limburg in
de bron van Europa

Ontdek de rijke historie van Zuid-Limburg in virtual reality

Al duizenden jaren staat Zuid-Limburg en haar omringende omgeving aan de bron én kern van het verhaal van dit werelddeel. Grote verhalen of kleine gebeurtenissen, millennia of decennia geleden. Beleef onze geschiedenis en verhalen nu zelf via onze VR film Zuid-Limburg; ‘de Bron van Europa’!

Bekijk de Virtual Reality film 'Bron van Europa'

Je kunt de Virtual Reality film 'Bron van Europa' op twee manieren bekijken:

  1. Start de film door erop te klikken. Klik tijdens het kijken op het scherm van de film en houd je linker muisknop ingedrukt. Je kunt nu, door de computermuis te bewegen, alle kanten op draaien.

    Je de film bekijken via een smartphone of tablet? Gebruik dan je vinger om het scherm te bewegen, of beweeg het apparaat zelf. Kijk goed om je heen en luister naar ons verhaal.

  2. Heb jij thuis al een Virtual Reality-bril, of een apparaat dat als Virtual Reality-bril gebruikt kan worden in combinatie met een smartphone? Gebruik deze apparatuur dan volgens de daarvoor bestemde richtlijnen. In dit geval zit je midden in de VR-film en kun je heen en weer kijken door je hoofd te bewegen. Pas op voor de Romeinen!
⟶ Blog van Jo Cortenraedt

Zuid-Limburg is de bron van Europa

In het Zuid-Limburg Magazine lees je het verhaal van Zuid-Limburg, gezien door de ogen van bekende en minder bekende locals, en ontdek je waarom deze streek gerust kan worden beschouwd als de bron van het huidige Europa. In onderstaand interview uit het Zuid-Limburg Magazine vertelt Camille Oostwegel hierover.

Lees het interview!

Duik in het verhaal van Zuid-Limburg

Magazine Zuid-Limburg lonkt

Het magazine 'Zuid-Limburg lonkt' leidt je middels 15 grote verhalen rond door Zuid-Limburg. Ontdek de regio door de ogen van locals als André Rieu, Twan Huys, Marcia Luyten en Jack Vinders. Daarbij staat het boordevol tips, routes, evenementen en meer...

Meer over de geschiedenis van deze regio