Een knus gedekt tafeltje met een bord vol friet, wild, en groenten, een uiensoep en een biertje

Wildrestaurants
in Zuid-Limburg

Wild van Wild

Zodra begin oktober het jachtseizoen start, begint ook het culinaire wildseizoen. Een feest voor de liefhebber die geniet van mooie, smakelijke vleesgerechten. Volle gerechten met verrukkelijke sauzen en chutneys uit eigen streek. Drink er een passend wijntje of biertje bij en geniet van de lekkerste wildgerechten in Limburg.

9x de lekkerste wildrestaurants van Zuid-Limburg

Een klapbord bij het terras van Buitenlust met de tekst: Gratis uitzicht
1

Restaurant Buitenlust

Het wild van restaurant Buitenlust is afkomstig uit het omliggende Vijlenerbos en bestaat uit écht biologisch vlees. Dit proef je terug op je bord en geeft een smaaksensatie die nog meer geaccentueerd wordt door een lokaal gebrouwen biertje of wijntje uit de streek.

Het terras van brasserie La Meuse en de Maas gefotografeerd van boven
2

La Meuse in Eijsden

In het sfeervolle oude centrum van Eijsden, met uitzicht op de Maas, geniet je van heerlijke streekgerechten. De koks van La Meuse werken met verse ingrediënten uit de streek. Geniet van de tongstrelende creaties onder het genot van een goed glas wijn of bier.

Een donkere, maar klassieke bistro waar het licht door de hoge ramen zachtjes naar binnen valt
3

Château St. Gerlach in Valkenburg

Bij Château St. Gerlach kun je je culinair laten verrassen. Restaurant Les Salons werkt met streekproducten en passen hun menukaart aan de seizoenen aan. Geniet van de herfst op deze historische locatie!

Het terras en hotel Vijlerhof gefotografeerd van boven
4

Vijlerhof in Vijlen

In het gezellige bergdorpje Vijlen geniet je ieder najaar van heerlijke wildgerechten bij restaurant Vijlerhof. Zo dicht bij het Vijlenerbos krijg je het meest verse vlees op je bord. De seizoensgroenten uit de regio en een goed glas wijn maken het tot heuse culinaire verwennerij!

Een close up van een wildgerecht waar je de structuur van het vlees goed ziet, inclusief frietjes en groenten.
5

Boscafé ‘t Hijgend Hert in Vijlen

Boscafé ‘t Hijgend Hert is een geliefde plek in het Vijlenerbos. Hier geniet je van de lekkerste wildgerechten, dicht bij de natuur. Warm na een stevige herfstwandeling met een wildstoofpotje en een lekker drankje op bij het haardvuur.

Moderne zitbanken van restaurant de Gerardushoeve
6

Restaurant Gerardushoeve in Epen

Een genot voor de liefhebber van wildgerechten! Restaurant Gerardushoeve is een van de restaurants waar je wild uit het Vijlenerbos proeft! Geniet van mooie smaakcombinaties, bijpassende wijnen en een warme sfeer. 

Een kleurrijke binnenhof vol bloemen en terrastafeltjes bij een oude boerderij
7

Hotel-Restaurant de Oude Brouwerij in Mechelen

De herfst en winter zijn op culinair vlak geliefde seizoenen voor de meeste koks. Wild is het ultieme scharrelvlees dat in het najaar niet op de kaart mag ontbreken. Geniet van diverse smakelijke gerechten als hertenrugfilet, hazenbout, wildstoverijtje en 'knienbats in 't zoer', konijn in zoetzure saus.

De ingang van brasserie Aan de Linde in Valkenburg bij schemering
8

Aan de Linde in Valkenburg

In deze Franse bistro gaan culinair vakmanschap en genieten samen. Proef heerlijke wildgerechten van de herfst- en winterkaart in het hartje van Valkenburg met ingrediënten van de lokale bakker, groenteboer en slager.

De tafelindeling met rode stoelen van Restaurant uit de Kunst
9

Uit de Kunst in Vijlen

Bij Uit de Kunst kun je een heerlijk avondje uit eten tussen de Vijlener heuvels. Het is een klassieke Franse keuken met een verfrissend tintje, waar je in het najaar ook kunt genieten van de heerlijkste wildgerechten. Alles is vers, huisgemaakt met producten uit de streek die ambachtelijk worden bereid. 

Gezin en hond wandelen door het bos

Ga mee op avontuur in het Vijlenerbos!

In het Vijlenerbos geniet je van eeuwenoude bomen, kronkelige paadjes en een bijzondere rust. Onderweg kun je picknicken in een van de boshutjes.

Ervaar het zelf!

Een biefstuk waar een jachtsaus overheen wordt geschonken

Reebiefstuk met grand veneur saus

Zelf de keuken in? Maak bij je stukje Vijlenerboswild een heerlijke grand veneur saus! Probeer dit recept van Restaurant Buitenlust. 

Lees verder
Bomen in een bos met herfstbladeren en wandelaarster met hondje

Herfstwandeling in het Vijlenerbos

Eeuwenoude bomen, kronkelige paadjes en een bijzondere rust: onderweg kun je picknicken in een van de boshutjes.

Lees verder
Een bord met een potje zuurvlees, geserveerd met brood en garnering

Limburgs Zoervleisj

Zuurvlees is geliefd bij velen. Het malse vlees in de typische zoetzure saus is een klassiek Limburgs streekgerecht.

Lees verder

Zovéél lekkers in Zuid-Limburg

Een huiskamer met lederen bekleding en een open haard

Lekker bij de openhaard

Op deze plekken wacht het knapperend haardvuur al op je!

Groep varkens loopt en rolt door de modder

Vlees en vis

Geniet van het smaakvolle vlees en heerlijke vis uit Zuid-Limburg

Een lange tafel met wijnglazen en brood met op de borden een exclusief gerecht

Alle restaurants

Wie Zuid-Limburg zegt, zegt bourgondisch genieten!