Krijtwandeling Valkenburg aan de Geul

Wandelen langs mergel en groeves

Download de route en ga op direct op pad in en rondom Valkenburg aan de Geul. Nog beter: dompel je helemaal onder en ga ontspannen op pad met de uitgebreide brochure van deze krijtwandeling. Verrijk je route met verdiepende verhalen over de groeves, de mergelgebouwen, de prachtige kalkgraslanden, de leukste tips voor een pauze onderweg en nog veel meer.

Bestel in onze webshop

Krijtwandeling Valkenburg

Mergelstad Valkenburg kent een bijzondere geschiedenis, waarin de lokale kalksteen (beter bekend als mergel) een belangrijke rol heeft gespeeld. Ga 66 miljoen jaar terug in de tijd en ontdek het zelf tijdens deze Krijtwandeling in- en om Valkenburg.

Flaneer over de zeebodem via deze 3 lussen:

De totale Krijtwandeling in en rondom Valkenburg aan de Geul bestaat uit drie verschillende wandelroutes met elk hun eigen geheimen die jij kunt ontrafelen!

Nog meer steengoede wandel- en fietsroutes

Ga op reis door de geologische periode van het Krijt. Laat je meevoeren langs prachtige kalkwanden, dagbouwgroeves en ontdek het ondergrondse mysterie van Zuid-Limburg.

Dit wil je weten over het bijzondere Zuid-Limburgse krijtlandschap:

#steengoederoutes

Deel jouw mooiste mergelmomenten met #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg. We delen graag jouw mooiste plekjes en belevenissen!