Detail

Krijtwandeling lus 2 - Door het hart van het mergelstadje

De Krijtwandeling lus 2 slingert dwars door het hart van Valkenburg en het krijtlandschap richting Sibbe. Al meer dan 150 jaar is het mergelstadje Valkenburg in trek bij toeristen uit het hele land en van over de hele wereld. 

Het is een plek met de rijkste toeristische traditie van Nederland. Niet voor niets ontstond hier de allereerste VVV, een succesformule die zich uitgerold heeft over het hele land.

Let op: deze route is niet bewegwijzerd. Je volgt de Krijtwandeling via de beschrijving in de brochure en via de knop 'Start de route'. Bestel de brochure Krijtwandeling Valkenburg aan de Geul boordevol interessante achtergrondinformatie in onze webshop of koop 'm in een van onze vestigingen. 

De aantrekkingskracht zit in de mergel, die zowel bovengronds als ondergronds heel wat te bieden heeft. Wie is nog nooit in de grotten van Valkenburg geweest? Generatie op generatie is het een favoriete vakantiebestemming. 

Tijdens deze route ontdek je de tijdloze aantrekkingskracht van het mergelstadje en haar grootste attracties: de kasteelruïne, de groeves met de verschillende bezienswaardigheden en de vestingwerken met stadspoorten, muren en grachten. Tijdens een uitstapje naar Sibbe bewonder je het prachtige Biebosch, waar ook volop sporen van de mergelwinning te vinden zijn.


Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Krijtwandeling Valkenburg

Mergelstad Valkenburg kent een bijzondere geschiedenis, waarin de lokale kalksteen (beter bekend als mergel) een belangrijke rol heeft gespeeld. Ga 66 miljoen jaar terug in de tijd en ontdek het zelf tijdens deze Krijtwandeling in- en om Valkenburg.

Start- en eindpunt


Experience Visit Zuid-Limburg, Theo Dorrenplein te Valkenburg

Soort route


Wandelroute

Afstand


9,9 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt