Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Wandelen & Fietsen

Genieten in de Grensmaasvallei

Wandelen en fietsen in de Grensmaasvallei, dat is genieten van de mooie vergezichten langs de Maas, van streekproducten en karakteristieke gebouwen in de pittoreske dorpjes en stadjes, aantrekkelijke natuurgebieden en bossen, de Geleenbeek en stadsparken. Pak uw fiets en trek uw wandelschoenen aan en ontdek de Grensmaasvallei.

Wandel en fietsen in de Grensmaasvallei

Wandelen in de Grensmaasvallei

De Grensmaasvallei biedt vele wandelroutes. Maak een historische wandeltocht door Sittard, ontdek het Danikerbos in Schinnen, de mooie Maasdorpjes in Stein, het uitgebreid wandelnetwerk van Beek of loop door drie landen in een uur in Het Smalste Stukje Nederland in Echt-Susteren

Wandelen in de Grensmaasvallei

Fietsen in de Grensmaasvallei

Wie denkt aan fietsen in Zuid-Limburg denkt in eerste instantie aan het beklimmen van de vele heuvels die de regio rijk is. In de Grensmaasvallei kun je echter heerlijk vlakfietsen. Routes kunnen zelf worden uitgestippeld met hulp van het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk. Tevens zijn er vele themaroutes die ervoor zorgen dat je de Grensmaasvallei optimaal beleeft. 

Fietsen in de Grensmaasvallei

Culinaire wandel- en fietstochten

In de Grensmaasvallei kun je ook genieten van culinaire wandel- en fietstochten. Wat dacht je van een hap & stap wandeling in Stein, of een gezellige kroegentocht in hartje Sittard.

Culinaire wandel- en fietstochten in de Grensmaasvallei

Bezoek een brouwerij in de Grensmaasvallei

Drink je graag een biertje? Dan ben je in de Grensmaasvallei op de juiste plek. In Schinnen vind je Hofleverancier Alfa, waar een mooie rondleiding gevolgd kan worden. In Sittard kun je genieten van het Limburgse Brand bier tijdens de gezellige Sittardse Brandslangtocht. Bij brouwerij de Fontein in Stein geniet men van lokaal gebrouwen biertjes.

Bezoek een brouwerij in de Grensmaasvallei

Educatieve rondleidingen in de Grensmaasvallei

Altijd al willen weten wat het verhaal is achter een bepaald gebouw? Of wat die ene gevelsteen betekent. Of gewoon genieten van de bijzondere omgeving waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan? Neem dan eens deel aan één van de vele leuke educatieve rondleidingen in de Grensmaasvallei.

Educatieve rondleidingen in de Grensmaasvallei
Sven Kools
Sven Kools Regiomanager Grensmaasvallei

Rivier de Maas vormt een natuurlijke verbinding tussen Nederland en België, nergens is deze duidelijker zichtbaar dan in RivierPark Maasvallei. Ontdek dit grensoverschrijdend gebied per fiets of te voet en benut de veerpontjes om de Grensmaas over te steken.

Meer over de Grensmaasvallei

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website