Route des Vins:
Wahlwiller-Eys

Een reis langs de Zuid-Limburgse wijn

In de gemeente Gulpen-Wittem is in 2019 de éérste bewegwijzerde wijnroute gelanceerd! Ontdek de Zuid-Limburgse wijn rondom Eys en Wahlwiller middels een adembenemende en educatieve route van ongeveer 10 kilometer. Onderweg passeer je maar liefst vijf wijngaarden met verbluffende uitzichten en veel leuke wijnweetjes. Volg de druifjes langs de weg, betreed het ‘Wiengetske’ en waan je in de wereld van de Zuid-Limburgse wijn!

Startpunt: De parkeerplaats in de President J.F. Kennedystraat, in Wahlwiller.
Let op: Deze parkeerplaats wordt gerenoveerd t/m half oktober 2023, dus tot die tijd kun je parkeren in een van de aansluitende straten!

Wijndorp Wahwiller

Wahlwiller heeft het predicaat ‘Wijndorp’ gekregen. Dit is niet voor niets:  jaarlijks in het laatste weekend van september wordt hier het Wahlwiller Wijnfeest gehouden: een groot dorpsfeest met proeverijen van lokale wijnen, rondleidingen door de wijngaarden, een speciaal geschreven wijnlied en ieder jaar een nieuwe Wijnkoningin.

Veel wandelplezier!

Bekijk de brochure

Route des Vins Wahlwiller-Eys

Bekijk de online brochure of haal hem gratis bij een Visit Zuid-Limburg punt.

Welke wijngaarden kom je onderweg tegen?

⟶ Blog van Jenneke

Wondere wijnwereld

Route des Vins: een wandelroute van 10 kilometer langs diverse wijngaarden, met verbluffende uitzichten. Naast de bewegwijzering vind je ook overal wijn-weetjes langs de route. Jenneke testte hem voor je uit! 

Check haar bevindingen!

Dit vind je vast ook leuk!