Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Hubertus en Cunibertus Wijngaard

Hubertus en Cunibertus Wijngaard

De Hubertuswijngaard stamt uit ongeveer 1984. De Hubertuswijngaard heeft ongeveer 500 stokken. De soorten zijn: Muller-Thurgau (Fr. Rivaner), Auxerrois, Pinot Gris (Duits: Grauburgunder of Rulander) en een klein deel Bacchus. De rijping van de druiven doet niet onder voor de gemiddelde rijping van druiven in Duitsland en de opbrengst is tussen de 500 en 1000 flessen wijn per jaar. De soorten worden niet gemengd.

Dit jaar is er een begin gemaakt met het opknappen van de Cunibertuswijngaard. De Cunibertuswijngaard heeft ook ongeveer 500 stokken, verdeeld over: Pinot blanc (D: Weisburgunder), Pinot Gris (Grauburgunder of Rulander) en Pinot Noir (D: Spatburgunder). Alleen de Pinot Noir levert rode wijn. Alle andere druivensoorten van beide wijngaarden geven witte wijn.

Het hele proces wordt in eigen hand gehouden, van grondbewerking, plantenverzorging, vinificatie tot en met het bottelen.
Hubertus en Cunibertus Wijngaard - Foto 0
Hubertus en Cunibertus Wijngaard - Foto 1

Openingstijden en tarieven


Incidentele rondleidingen in wijngaarden, eventueel gecombineerd met info over kalkgrasflora, bijbehorende bijzondere fauna en regionale geschiedenis behoren tot de mogelijkheden. Bellen: 06-22566220.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Hubertus en Cunibertus Wijngaard. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!