Van harte welkom!

Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

IMG 9243

Wijnliefhebbers hebben nu eigen wandelroute!

Vlogger: Jenneke

Heel leuk: sinds kort is er in het heuvelland een wandelroute van 10 kilometer langs vijf wijngaarden, met verbluffende uitzichten: de Route des VinsNaast de bewegwijzering vind je ook overal wijn-weetjes langs de route. Ik had geluk, want ik liep een wijnboer tegen het lijf en onderwierp hem aan een interviewtje (zie vlog!). De route zelf? Super!

Bekijk de vlog!

Bij aankomst op mijn gratis parkeerplekje en de start van de route in Wahlwiller, verbaasde ik me over hoe klein en leuk het dorp is. Nooit geweest, en voor alles gelukkig een eerste keer. In Eys loop ik vaker routes van Visit Zuid-Limburg, dus ik was al voorbereid op een serie geweldige uitzichten. Die kreeg ik ook. Of ‘we’, moet ik zeggen, want ik nam vriendin Linda mee uit wandelen.

IMG 9205
IMG 9206
IMG 9225

De route verbindt de collega-wijnboeren en hun gaarden met elkaar en licht de unieke highlights per wijngaard uit de Wittemer Wijngaard, de Cunibertus en Hubertus WijngaardDomein Aldenborgh en Domaine Salamander. Dat onze kalkbodem goed voer is voor druivenranken, wisten we al. Het is niet voor niets dat 32% van alle Nederlandse wijn hier bij ons wordt geteeld! Volgens de wijnboeren proef je dat ook echt. Met een mond vol druiven, keken Linda en ik onze ogen uit. De wijngaarden met in de achtergrond het heuvellandschap zorgen voor fantastische kiekjes. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een superroute is die je zonder digitale bewegwijzering kunt volgen. 

IMG 9188
IMG 9240
IMG 9219

Wat een verademing! Lekker offline wandelen door groen en ook nog iets leren onderweg. Geen moment verveeld, een van mijn favoriete routes tot dusverre, samen met de hoogtewandeling in Valkenburg.
Ik begrijp wel dat dit project zoveel aandacht krijgt van de pers. Leuk ook voor de wijnboeren; een beetje reuring in ’t durp.

Liefs, Jenneke