Wijnregio
Zuid-Limburg

Zuid-Limburgse wijn: van plukken tot proeven

Ben ik in Frankrijk? Ben ik in Duitsland? Nee hoor, je bent in Zuid-Limburg en gewoon in Nederland dus! Het lijkt wel buitenland, zo met die groene heuvels vol wijnranken! Dankzij de bijzondere mergelbodem is Zuid-Limburg uitermate geschikt voor wijnbouw. Ontdek, proef en geniet van de bijzondere Zuid-Limburgse wijnen!

Zuid-Limburg is dé wijnregio van Nederland

De combinatie van rijke bodems, de vele hellingen én het ambacht van de wijnbouwer maken de regio uniek t.o.v. andere regio's in Nederland. Wijn uit het Zuid-Limburgse Mergelland, Vijlen en Voerendaal heeft zelfs een beschermde status gekregen. De Europese Commissie heeft besloten een Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) te verlenen.

Ontdek het verhaal van wijnregio Zuid-Limburg

Ervaar het zelf!

Wijngaarden

Wandel door de wijngaarden in Zuid-Limburg, ontdek hoe die lekkere wijn gemaakt wordt en maak kennis met de passie van de wijnmakers!

Wijnroutes

Ontdek ons wijnlandschap tijdens inspirerende wijnwandelingen. Onderweg passeer je verschillende wijngaarden met verbluffende uitzichten en leuke wijnweetjes. Volg de druifjes!

Wijn proeven

Wijn moet natuurlijk vooral lekker zijn. Of dat zo is? Daar kom je maar op één manier achter... door te proeven! Neem vooral ook een flesje mee naar huis.

Wijnen én slapen

Na een wijntje nog in de auto stappen hoeft niet als je lekker blijft slapen in het mooie Limburgse land. Op deze bijzondere plekken proef je mooie wijnen van eigen bodem. Daarna kun je heerlijk slapen en ontwaken tussen de heuvels. Ontdek deze gezellige plekjes om te slapen en te wijnen in Zuid-Limburg!

⟶ Blog van Bijzonder Plekje
Logo Visit Zuid-Limburg Een picknickdekentje met wijn, fruit en broodjes tussen de wijngaard met uitzicht op de heuvels

10 wijntips voor Zuid-Limburg

Ontdek de wijnen van Zuid-Limburg aan de hand van deze 10 tips: wandelen langs wijngaarden, wijnproeverijen en de beste restaurants.

Bekijk de top 10 van Marleen!
⟶ Blog van Along Came an Elephant
Logo Visit Zuid-Limburg Rode wijndruiven aan de wijnranken van Wijndomein St. Martinus

Op wijnavontuur door Zuid-Limburg

Kleurrijke landschappen en charmante huisjes tussen de wijngaarden: in Zuid-Limburg vind je het perfecte thuis weg van huis voor een weekend. Ga mee met Along Came an Elephant op wijnavontuur! 

Lees de blog!

Bezoek de leukste wijnevents!

Dit vind je ook leuk!

#visitzuidlimburg

Genieten van meer prachtige wijnplaatjes? Volg ons op Instagram via @visitzuidlimburg en deel mee met #visitzuidlimburg