Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Kook mee met Maurice Rutten van Holland Casino

26 maart 2019

Als je dacht dat je bij Holland Casino in Valkenburg alleen je geluk kan beproeven, dan heb je heel wat culinaire opwinding gemist. Het mooie is: de kans dat je in het restaurant van Holland Casino de ‘juiste’ keuze maakt is vrij zeker! Met of zonder een avondje aan de speeltafels of speelautomaten ben je meer dan welkom om de creaties van chef-kok Maurice Rutten en zijn team te komen ontdekken. Bonus: een uitzicht over Zuid-Limburg waar je trek van krijgt...

Bekijk Leonie’s vlog

Het pas vernieuwde restaurant van Holland Casino heeft een indrukwekkend interieur en het vertrouwde, maar altijd spectaculaire uitzicht over het lieflijke stadje Valkenburg en het omringende Geuldal. In het restaurant bovenop de Cauberg in Valkenburg zit je eerste rang, want ook hier gaat de entertainment door. De koks werken achter glas waardoor – als je al uit gekeken zou kunnen raken op het uitzicht – je kunt genieten van hun vakmanschap in actie. Een goed bewaard geheim in Zuid-Limburg is trouwens hun panoramaterras…

 

Met de spanning van het spelen op gepaste afstand is in het restaurant de perfecte sfeer gecreëerd om op niveau te genieten van delicatessen uit de streek en daarbuiten. Ook voor het gerecht dat Maurice speciaal selecteerde voor de volgers van VVV Zuid-Limburg maakte hij een spannende combinatie tussen vis en lokaal vlees. Eerst even spieken hoe het moet? Maurice doet het voor in de vlog.

Maurice' Livarwang met kabeljauw
geflankeerd door groene asperges en bundelzwammen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 varkenswangen (Livar)
  • 250 ml jus de veau
  • 200 ml sherry
  • 1 bouquet garni
  • 4 stukken kabeljauw op de huid (a 100 gram)
  • 12 groene asperges
  • 125 gram grotchampignons
  • 125 gram bruine bundelzwammen
  • 125 gram witte bundelzwammen
  • 1 pastinaak
  • 600 gram kruimige aardappels
  • scheutje slagroom
  • zout

 

Bereiding:

Maak de Livar-wangen schoon en snijd de bouquet garni. Bak de wangen aan en voeg de bouquet garni toe. Blus dit af met sherry en daarna de fond. Laat de wangen hierin zo’n 2,5 uur garen in een voorverwarmde oven van 120 graden.

Intussen schil je de harde delen van de groene asperges, blancheer je ze kort om ze daarna af te spoelen met koud water (of in ijswater te leggen). Schil de pastinaken in lange, dunne repen en frituur deze op 140 graden zonder ze te verbranden. Bereid ook de aardappelpuree door de aardappels te schillen en gaar te koken in ruim zout. Giet ze af en pureer met de hand. Voeg op het einde slagroom toe om de puree smeuïg te maken.

Bak nu de kabeljauw op de huid en laat deze nog 7 minuten op 120 graden doorgaren in de oven bij de Livar-wangen. Van de wangen zeef je de saus en laat je dit inkoken tot de gewenste dikte. Bak intussen alle zwammen in enkele minuten gaar op hoog vuur in boter.

Maak de borden op door te beginnen met de asperges, dan hoopjes (quenelles als dat lukt) aardappelpuree en de Livar-wang en de kabeljauw op de asperges leggen. Maak af met de champignons, de saus (eventueel wat verse kervel) en de pastinaaklinten.



Zuid-Limburg op een bord: laat het smaken!

Bekijk meer...

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website