Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Ingendael

Ingendael

Joseph Corneli Allée 1
Valkenburg
Dit natuurgebied gaat van een plateaubos over in een hellingbos dat eindigt bij het riviertje de Geul. Hierachter liggen vochtige kalkgraslanden en overal is wel iets bijzonders te beleven. In het plateaubos ligt de Meertensgroeve, een voormalige open mergelgroeve. De diepe, beschutte krater is nu een beschermd natuurmonument en er graast een kudde geiten. 

In het hellingbos scharrelen wilde zwijnen naar voedsel. In het moerasachtige kalkgrasland krijgen de zeldzaamste plant- en diersoorten de kans om te overleven. Dankzij een prachtige vlonderbrug sta je als bezoeker met je neus bovenop een kwetsbaar stukje natuur. 

Openingstijden en tarieven


Natuurgebied Ingendael is voor bezoekers vrij toegankelijk.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!