Van harte welkom!

Zowel Visit Zuid-Limburg als de lokale ondernemers doen er alles aan om recreëren zo inspirerend, ontspannen en veilig mogelijk te laten verlopen. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Herfst in omgeving Slenaken

Het Zuid-Limburg dat je nog niet kende

Psst, wij willen je iets moois laten zien

Zoek jij verborgen pareltjes? Heb je zin in een nieuw avontuur? Dan hoef je niet ver van huis te gaan. Je hoeft niet eens een landsgrens over, dat scheelt. In Zuid-Limburg moet je zijn, maar je gaat verder dan de heuvels, de vakwerkhuizen en de grotten. Dit jaar ontdek je het onontdekte Zuid-Limburg. We helpen je met plezier op weg…

De onontdekte steden en dorpen van Zuid-Limburg

Misschien denk je Zuid-Limburg wel te kennen of grotendeels gezien te hebben. Ga er dan maar vanuit dat hier nog heel wat ontdekkingen op je liggen te wachten! Verborgen tussen de heuvels of argeloos in de hoeken en dalen van Zuid-Limburg liggen de leukste dorpen met elk hun eigen schatten. Gezellige kerkpleinen, indrukwekkende kastelen, verstopte kloosters, monumentale boerderijen… Het zal je verrassen.

Woodhenge 1
Kasteel Elsloo 1 Foto Jan Janssen
Paddenstoel bij een bos

Ben je al eens de prehistorische bomen van Woodhenge in Meers komen bewonderen? Of de ‘kunstkerk’ van Genhout? Varkens geaaid bij Groeve Blom in Terblijt? Langs alle vier kastelen van Voerendaal gewandeld? Heb je je al eens verwonderd over het mystieke Clemensdomein? Waarschijnlijk niet. Geen nood, we hebben al deze wonderlijke ontdekkingen voor je verzameld. Ga verder dan de klassiekers en ontdek het onontdekte in Zuid-Limburg…

Veilig op pad in tijden van Corona

Natuurlijk wil je naar jouw stukje buitenland in eigen land, zeker nu. Zuid-Limburg is ook in tijden van corona gastvrij als altijd. We willen je meegeven: vermijd drukte, houd afstand en geef dat ontspannen vakantiegevoel lekker door. Zo vind je rust en ruimte op vakantie in eigen land. Alles wat je moet weten over je bezoek aan Zuid-Limburg en corona hebben we overzichtelijk bij elkaar gezet.

Wandelen, fietsen en genieten in Zuid-Limburg

Rustige routes vol ontdekkingen

Nog meer leuks!