Minitrip: 4 dagen Parentsproof Limburg

Leuk voor kinderen, maar zéker ook voor hun ouders

Wil je er graag met de kinderen even tussenuit en ben je op zoek naar een leuke gezinsuitstap? Zowel leuk voor de kinderen, maar vooral ook voor jezelf, als ouders? Volg dan de #parentsprooflimburg minitrip met de lievelingsplekjes van With Kids on the Road. Dit reisgrage, charismatische Belgische bloggezin raadt Nederlands Limburg van harte aan: "Niet te ver rijden, maar toch een verandering van omgeving. De uitgestrekte velden, weides en het groen; veel groen om te ravotten. En hoewel we al enkele keren die richting uittrokken, blijft Zuid-Limburg ons verrassen!"

Dag 1 - GaiaZOO

Dierentuin met visie

Weekendjes weg zitten het liefst vol met activiteiten die het familieplezier verhogen. Zijn wij blij dat je in Zuid-Limburg de mooiste zoo van de Benelux vindt! Gaia ZOO is een dierentuin met een visie; ze zetten in op natuurbehoud en duurzaamheid. Ook zitten de dieren in grote, verzorgde verblijven die niet overbevolkt zijn. We sloten de dag af met speeltuinpret en een echt avonturenparcours door de dichtbeboste jungle.

+2

Het vakantiepark Landal Hoog Vaals staat voor familieplezier en ontspanning. Zo ontbijt je gezellig ‘en famille’ en kunnen de kinderen zich gedurende de dag uitleven in de speeltuin, het minigolfterrein, tennisbanen, bootje varen op het meer of zelfs zwemmen in het binnenzwembad.

Dag 2 - Familie fietstocht

Langs het water

Als je naar Nederland gaat, moet je een fietstochtje maken; brede fietspaden, fietsers lijken altijd en overal voorrang te krijgen én het is bijgevolg veilig voor kinderen. Wij kozen voor de elektrische variant (Zuid-Limburg is nogal heuvelachtig), maar let op: voor kinderen zijn die niet beschikbaar. De zon scheen en de wind blies de afvallende bladeren in het rond zodat wij er langs het water gracieus doorheen konden fietsen.

+2

Tijdens jouw dagen weg wil je toch vooral gewoon je eigen voeten volgen, niet? Onze kinderen staken hun neuzen in de wind en wij gingen erachter aan. Het stadscentrum is altijd geanimeerd in Maastricht; er valt altijd wel iets te beleven. Gelukkig valt er in Maastricht ook wanneer het regent een boel te beleven. Ga bijvoorbeeld naar Lumière Cinema; een haven van alternatieve film in een fenomenaal decor dat de arthouse films alle eer aan doet. Na de film kun je plaatsnemen in het restaurant dat aan de filmzalen grenst (reserveren is wel aangeraden, want het is een populaire plek). Onze verblijfplaats voor de nacht was pal in het centrum van de stad en vonden we qua concept een voltreffer. Plaats delict: Kaboom Hotel. Kaboom profileert zich als low-budget met een hippe twist. De volgende ochtend aan het ontbijt is er van die low-budget insteek alleszins niets te merken. Vers fruitsap, croissants, goeie koffie en vooral: toffe setting!

Dag 3 - Lunchen en vlaai bakken

Samen smullen in Maastricht

Een lunch tijdens een uitstapje met kinderen is vaak niet zoals je het zou dromen wanneer je een romantische minitrip hebt gepland. Behalve als je op voorhand weet dat de kinderen er kunnen ravotten. Wij gingen lunchen bij Tapijn, een voormalige legerkazerne omgebouwd tot hippe hotspot voor jong en oud. De kinderen hadden er nog uren kunnen spelen, want voor het restaurant ligt een heel groot plein met een voormalig tankstation dat is omgebouwd tot speelhoek. Heel leuke sfeer, lekker eten met een apart kindermenu en centraal gelegen, dat is wat men noemt een dikke aanrader!

Als je in Maastricht al door de kleine straatjes van het Jekerkwartier hebt gekuierd, liep je zonder twijfel al wel eens voorbij de Bisschopsmolen en de ambachtelijke bakkerij die erbij hoort. Neem plaats op het muurtje voor de molen en kijk naar de weg die het water aflegt terwijl je een vers stuk Limburgse vlaai naar binnen werkt. Om de ervaring helemaal compleet te maken, kan je in de bakkerij ook een workshop vlaaien bakken volgen. Bas en Elodie vonden dit een héérlijke (letterlijk en figuurlijk) activiteit.

Wij zochten rust en vonden het in het Dormio Resort Maastricht. Dat is nog eens een vakantiepark! Ons huisje grensde achteraan aan een speeltuintje met springkussen, wip, schommel, glijbaan (soit, een speeltuin dus!). In het park vind je zowat alles. Supermarkt, restaurants, fietsverhuur (elektrische fietsen hoera!) én een binnenzwembad! Wat zeg ik? Een binnenzwembad mét peuterbad én een glijbaan voor de iets grotere kinderen. I rest my case.

+2

Dag 4 - Valkenburg en Gulpen

Ravotten in een groene omgeving

Onze kennis over Valkenburg beperkte zich veeleer tot de mergelgrotten. Maar blijkbaar is er veel meer te beleven in en rond de stad. Zo was de Wilhelminatoren voor de kindjes geweldig. Bas en Elodie stonden te popelen, want aan de voet van de toren is er een rodelbaan neergeploft. Dat rodelen was ‘sneller, mama, sneller!’-cool. 

Overnachten deden we dit keer bij boerderij De Verloren Kost van Annemarie en Sherman. Zij hebben hun boerderij opengesteld voor het publiek en verblijven doe je in hun achtertuin in een barntent. Glamping-gewijs was de tent voorzien van ligbad en al! Verder staan er elke dag workshops op het programma en je kan er zelfs op paardrijles. Kinderen kunnen zich de hele dag amuseren op en rond het erf. Alles is er immers voorzien: trampolines, voetbalgoaltjes, rekstokken om aan te slingeren, go-carts…Voor de lunch en avondeten kan je overal in de buurt terecht. Voor ons werd er een tafeltje gereserveerd in een oerdegelijke taverne, op ongeveer tien minuten rijden van de boerderij. Jawel, mét speeltuin voor de kinderen. Valt het op dat wij kinderen hebben die dat wel kunnen appreciëren?

+1

Dit vind je vast ook interessant!