Uitzicht op Vaals vanaf de uitkijktoren bij het drielandenpunt in Vaals

Hop On Hop Off van Vaals naar Aken

Een dagje shoppen met mam, én wat cultuur snuiven in Aken na een Labyrint-bezoekje aan het Drielandenpunt in Vaals. Jawel: ook hier in het zuiden rijdt een heuse Hop On Hop Off-bus, met een audiotour en een open dak; alles erop en eraan. Daarvoor hoef je dus niet naar Londen ;). Zonder gekheid: hartstikke leuk om lekker de toerist uit te hangen, want vanuit Zuid-Limburg ben je zo in België en Duitsland. En daar is het gewoon net een beetje anders! #Euregio

Aken is dan weer meteen compleet anders qua sfeer en bezienswaardigheden, en dan te bedenken dat je daar in een vingerknip bent. De audiotour nam ons mee langs de Elisenbrunnen, de Aachener Dom, het stadion en andere hoogtepunten. Noot: het ‘geneeskrachtige’ water uit de Elisenbrunnen is warm!

Dom Dom Dom

Waar ik het meest van onder de indruk was, was de Dom van Aken. Wauw! Wát een prachtig gebouw. Die ramen en mozaïek-plafonds! Unglaublich.
Tip: neem €2,- mee, want als je er foto’s wil maken, kom je aan ’t betalen. Mij hadden ze met mijn vlogcamera meteen bij de kraag. “Aber ich bin von der Holländische VVV!” Dacht ’t niet, Piet. Toch maar betaald. Voor de Dom ligt een oergezellig wijntje-pleintje. En je bent zo van het terrasgedeelte in het shopgedeelte. 

Snel kijken:

Alle feitelijkheden vertel ik je met liefde in de vlog.

Oh, en besluit je om er een weekend van te maken, dan is deze wandeling rondom het Drielandenpunt een dikke aanrader!Liefs, Jenneke