Jenneke Hop on Hop off - Drielandenpunt uitzicht

Hop On Hop Off van Vaals naar Aken

Een dagje shoppen met mam, én wat cultuur snuiven in Aken na een Labyrint-bezoekje aan het Drielandenpunt in Vaals. Jawel: ook hier in het zuiden rijdt een heuse Hop On Hop Off-bus, met een audiotour en een open dak; alles erop en eraan. Daarvoor hoef je dus niet naar Londen ;). Zonder gekheid: hartstikke leuk om lekker de toerist uit te hangen, want vanuit Zuid-Limburg ben je zo in België en Duitsland. En daar is het gewoon net een beetje anders! #Euregio

Hoewel je ook in het centrum van Vaals die rode bus kunt pakken richting Aken, kozen mijn moeder en ik voor het Drielandenpunt als opstapplaats. Eerst beklommen we de Wilhelminatoren (sorry, mam) en maakten we even een toeristenkiekje bij het daadwerkelijke punt waar de drie landen samenkomen. 

+2

Aken is dan weer meteen compleet anders qua sfeer en bezienswaardigheden, en dan te bedenken dat je daar in een vingerknip bent. De audiotour nam ons mee langs de Elisenbrunnen, de Aachener Dom, het stadion en andere hoogtepunten. Noot: het ‘geneeskrachtige’ water uit de Elisenbrunnen is warm!

Dom Dom Dom

Waar ik het meest van onder de indruk was, was de Dom van Aken. Wauw! Wát een prachtig gebouw. Die ramen en mozaïek-plafonds! Unglaublich.
Tip: neem €2,- mee, want als je er foto’s wil maken, kom je aan ’t betalen. Mij hadden ze met mijn vlogcamera meteen bij de kraag. “Aber ich bin von der Holländische VVV!” Dacht ’t niet, Piet. Toch maar betaald. Voor de Dom ligt een oergezellig wijntje-pleintje. En je bent zo van het terrasgedeelte in het shopgedeelte. 

 

Alle feitelijkheden vertel ik je met liefde in de vlog. Snel kijken!

 

Bekijk de vlog!

Oh, en besluit je om er een weekend van te maken, dan is deze wandeling rondom het Drielandenpunt een dikke aanrader!Liefs, Jenneke