Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Wijn proeven

ruiken, proeven en... slurpen

Naast genieten van het 'niet Nederlandse landschap', wil je natuurlijk ook proeven. Vaak kan het ter plekke bij een wijngaard in een proeflokaal, maar daarnaast zijn er nog meer hotspots waar het goed toeven én proeven is.

De hotspots waar het goed toeven én proeven is

Domein Holset

 

Op het wijndomein Domein Holset word je 1,5 uur rondgeleid door de wijngaarden en aansluitend proef je 2 of 3 glazen bubbels. Daarnaast organiseren zij samen met een professioneel gastronoom-sommelier, voor groepen vanaf 8 personen, een uitgebreide proefsessie van de mooiste Limburgse wijnen, rood, wit en bruisend. Hier krijg je een goed idee wat Limburg aan wijn te bieden heeft.

 

Lees meer

Wijnrestaurant Mes Amis

Niet alleen is wijn een belangrijk onderdeel van een maaltijd, voor onze keukenbrigade is het de inspiratiebron. Zij selecteren eerst de regionale wijnen en creëren daarbij verfijnde gerechten met de mooiste producten van lokale leveranciers. Bij Wijnrestaurant Mes Amis zijn ze trots op de kwaliteit van de regionale wijnen, aan Nederlandse en Belgische zijde. Als vinologe creëert Annaline samen met een aantal regionale wijnmakers haar eigen cuvees die regelmatig in de prijzen vallen. 

 

Lees meer

VINTEUR

VINTEUR levert gastvrijheid op locatie. Maurice Warnier treedt graag op als gastheer bij u thuis, op uw werk of tijdens een evenement of een ‘wijnreis’. De kern van VINTEUR is het organiseren van wijnproeverijen van met name Euregionale wijnen (‘Cool Climate Wines’)

lees meer

Vino Vidi Vici

Wijn drinken is lekker en leuk, wijn drinken is een keuze. Maar, welke wijn is lekker? De duurste wijn, de mooiste fles of de wijn met de meeste alcohol? Bij Vino Vidi Vici in Valkenburg bepaal jij wat lekker is! Ontdek je eigen smaak. Reserveer hier je arrangement! 

lees meer

De Limburgse Wijnboer

Limburgse wijnen en delicatessen genieten door kwaliteit, duurzaamheid en karakter steeds meer aandacht. De Limburgse Wijnboer bezorgt wekelijks diverse Limburgse wijnen en delicatessen voor unieke avonden, fijn gezelschap en smaakvolle gerechten. Geniet van het wisselend aanbod!

Lees meer

Stadswijnkelder Berns

Stadswijnkelder Berns is een begrip in Heerlen en verre omstreken sinds 1949. Het bedrijf heeft haar positie verworven als enige echte stadswijnkelder van Heerlen. Je kunt er onder andere terecht voor exclusieve, door kenners geselecteerde wijnen en whisky’s.

Lees meer

Thiessen wijnkoopers

Thiessen Wijnkoopers in Maastricht: midden in Maastricht, op steenworp afstand van het mooie Vrijthof wijn proeven in de historische stadskelder. Je kunt hier overigens ook een rondleiding krijgen en volop wijn kopen.

lees meer

Neem een flesje mee naar huis!

Visit Zuid-Limburg shops

In de Visit Zuid-Limburg shops kan je altijd terecht voor iets lekkers! Streekproducten waaronder de Limburgse wijn zijn hier verkrijgbaar. Bezoek de shops in Valkenburg, Heerlen, Gulpen, Sittard of Vaals.

Zoek ons op!
Thuis genieten van Limburgse wijnen!
Thuis genieten van Limburgse wijnen! Online te bestellen in de webshop

De Limburgse wijn thuis is een concept van Wijnrestaurant Mes Amis. Met deze webshop is het mogelijk om in heel Nederland thuis te genieten van een heerlijke fles Limburgse wijn. ​

Meer wijnactiviteiten

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website