Detail

Vinteur

Het leven is goed daar waar wijn gemaakt wordt! Ga dan mee tijdens een heuse wijnreis in Limburg of schuif aan bij een openbare wijnproeverij op locatie. Het programma voor de wijnactiviteiten in 2024 volgt in januari 2024! Volg ook de Vinteur-socials voor updates.

Het heerlijke (wijn-)leven speelt zich namelijk ook in Zuid-Limburg af. Net om de hoek, grofweg tussen Aken (D), Luik (B), Tongeren (B) en Maastricht. Om dat goede leven met regionale wijn te ervaren, kun je het beste met Maurice Warnier op pad (of boek een proeverij op locatie). 

Op pad gaan kan te voet, per e-bike/solex/scooter, auto, personenbus, touringcar of luchtballon. Hij neemt je als heuse gastheer in de wijngaard mee naar al die bijzondere wijndomeinen, prachtige gelegen wijngaarden en gastronomie waar Limburgse wijnen en heerlijke gerechten met streekproducten geserveerd worden.

Een wijnreis is al mogelijk vanaf € 24,50 per persoon voor groepen vanaf tien personen. Ook privéreizen zijn mogelijk tot en met een overnachting bij de wijngaard. Iedere wijnreis bevat minimaal deskundige en hartelijke begeleiding, één proefglas Limburgse wijn, water en wat te knabbelen. 

Ga of doe mee om dit van je (wine-) bucketlist af te halen!.
+4

Openingstijden


Donderdag tot en met zaterdag de hele dag. Zon- en feestdagen in overleg (toeslag mogelijk). Van 22 mei tot 12 juni is Vinteur dit jaar met vakantie.

Toegankelijkheid


Zuid-Limburg en de grensstreek is heuvelachtig, dus enige conditie om te wandelen en/of te fietsen is vereist. Voor wijngaardtours per fiets wordt een e-bike sterk aanbevolen. Iedere wijnreis bevat kleine wandelingen naar of in de wijngaard en/of wijnkelder.

In gesprek met Maurice Warnier

Ontdek de verhalen van Zuid-Limburg, gezien door de ogen van bekende en minder bekende locals. In dit interview vertelt Maurice Warnier wat hem zo fascineert aan Zuid-Limburg. Lees je mee?
Lees verder

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Vinteur. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!