Detail

Mwórveld Distillery

Tijdens één van de vele reizen door Ierland bezocht Ger Arts een kleinschalige whiskeystokerij en dit bezoek heeft zijn belangstelling voor het distilleren gewekt. 

Hij besloot het vak te leren en in 2017 is hij met de eigen productie van spirits en whiskey gestart. In Moorveld, gemeente Meerssen, is een mooie locatie gevonden in de monumentale boerderij Moorveldshof. 

Op dit moment produceert Mwórveld Distillery whiskey, gin, kaore en fruitdistillaten, zoals een smaakvolle pruimen eau de vie. Mwórveld Distillery wil bijdragen aan het verfijnen van het smaakpallet van gedistilleerde dranken.

Smaakvolle distillaten leiden tot bewust consumeren, waarbij kwaliteit voor kwantiteit gaat. De smaken komen tot stand door middel van het gebruik van grondstoffen van hoogstaande kwaliteit, een ambachtelijk stookproces en rijping in zorgvuldig geselecteerde houten vaten.

In de distillery worden grondstoffen uit de regio gebruikt en is er maximale aandacht voor hergebruik van restproducten. Bij alle producten staat de smaak voorop: vol, rijk en zacht. 

De graanjenever Kaore 3 heeft in augustus 2020 een gouden medaille gewonnen bij de International Wine and Spirits Competition. Op de website kun je het juryrapport lezen.

De op Ierse traditie geïnspireerde whiskey heeft op 25 april 2021 zijn release gehad. Een tweede batch is eind september 2021 uitgebracht en inmiddels is de achtste whiskey gebotteld.  

Het proeflokaal is uitgebreid tot drieëntwintig plaatsen.

Wist je dat?

Ook dit jaar worden er weer rondleidingen met proeverijen georganiseerd.

Rondleiding met proeverij van eigen producten op zaterdag van 15.00-17.00 uur.

Rondleiding met whiskeyproeverij op vrijdag van 19.00-21.00 uur.

Data en vrije plaatsen: zie de website (onder tastings).

Openingstijden


De Mwórveld Distillery is alleen op afspraak geopend. Afspraken kun je telefonisch of via e-mail maken.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Mwórveld Distillery. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Meer van Mwórveld Distillery

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!