Van harte welkom!

Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Mwórveld Distillery

Mwórveld Distillery

Tijdens één van de vele reizen door Ierland bezocht Ger Arts een kleinschalige whiskey stokerij en dit bezoek heeft zijn belangstelling voor het distilleren gewekt. 

Hij besloot het vak te leren en in 2017 is hij met de eigen productie van spirits en whiskey gestart. In Moorveld, gemeente Meerssen, is een mooie locatie gevonden in de monumentale boerderij Moorveldshof. 

Op dit moment produceert Mwórveld Distillery Whiskey, Gin, Kaore en fruitdistillaten, zoals een smaakvolle pruimenlikeur. Mwórveld Distillery wil bijdragen aan het verfijnen van het smaakpallet van gedistilleerde dranken.

Smaakvolle distillaten leiden tot bewust consumeren, waarbij kwaliteit voor kwantiteit gaat. De smaken komen tot stand door middel van het gebruik van grondstoffen van hoogstaande kwaliteit, een ambachtelijk stookproces en rijping in zorgvuldig geselecteerde houten vaten.

In de distillery worden grondstoffen uit de regio gebruikt en is er maximale aandacht voor hergebruik van restproducten. Bij alle producten staat de smaak voorop: vol, rijk en zacht. 

De graanjenever Kaore 3 heeft in augustus 2020 een gouden medaille gewonnen bij de International Wine and Spirits Competition. Op de website kun je het juryrapport lezen.

De op Ierse traditie geïnspireerde Whiskey heeft op 25 april 2021 zijn release gehad. Een tweede batch wordt eind september 2021 verwacht.  

Tips

Rondleidingen en proeverijen deze zomer!

Open huis op zondag 25 juli, 1 en 8 augustus. Je kunt dan aansluiten bij een korte rondleiding en proeven van de eigen producten. Open voor iedereen boven de 18 jaar.

Start van de rondleidingen: 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur. In verband met de coronamaatregelen kunnen per groep tien mensen deelnemen.
Mwórveld Distillery - Foto 0
Mwórveld Distillery - Foto 1

Openingstijden


Reguliere rondleidingen met proeverij.

Vrijdagavond van 19.00-21.00 uur: rondleiding met proeven van whiskey.
Zaterdagmiddag van 15.00-17.00 uur: rondleiding met proeven van eigen producten.

Wil je een andere dag/moment deelnemen? Dat kan voor groepen van minimaal zes personen. Je kunt hiervoor telefonisch contact opnemen.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Mwórveld Distillery. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Meer van Mwórveld Distillery

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!