Detail

Het Bak Atelier

Neem Een Stukje Limburg Mee Voor Het Thuisfront!

Bij het Bak Atelier leer je in een workshop een vlaai, taart of brood bakken. In een workshop worden je de fijne kneepjes van het vak geleerd. Van deeg kneden tot aan het bakken, je maakt je product van begin tot eind helemaal zelf, onder vakkundige begeleiding. Met het geleerde in de workshop en de meegekregen receptuur, kun je het product morgen zelf thuis maken.

Je kunt alleen of met een kleine groep aansluiten op een workshop op inschrijving. Op gezette tijden worden er workshops georganiseerd, waarin een bepaalt bak product gemaakt wordt. Kijk op de website voor de datums.

Vanaf zes personen kun je ook een privéworkshop boeken. Op basis van beschikbaarheid bepaal je dan zelf het onderwerp en het moment. Voor het boeken van een privéworkshop neem je telefonisch contact op, of stuur je een e-mail.

Een workshop start met een kopje koffie of thee met iets lekkers. In de pauze (meestal het moment van bakken) wordt er een kleine (hartige) snack voorbereid. Ook tussendoor is er voldoende gelegenheid voor een kopje koffie of thee of iets fris. Dit alles is altijd in de prijs van de workshop inbegrepen. Uiteraard neem je het zelfgebakken product ook mee naar huis.

Roel en Cathelijne hebben hun sporen in de bakkerij ruimschoots verdiend. Samen hebben zij meer dan 20 jaar met veel liefde en plezier de familie bakkerij (anno 1939) in het Limburgse Kessel geleid en hebben verschillende prijzen in de wacht gesleept.

In 2020 bracht bakker Roel het boek 'VLAAI' uit. Voor dit boek bestudeerde hij de geschiedenis van de Limburgse vlaai en de plaats van vlaai in de Limburgse cultuur. Hij schreef er zijn eigen recepten in uit, maar creëerde ook nieuwe. In dit boek vind je een grote variatie aan vlaairecepten terug, met heldere receptuur en werkwijze en veel stap-voor-stap foto’s.
+8

Openingstijden


Het Bak Atelier kent geen vaste openingstijden, workshops voor groepen (vanaf zes personen) zijn op alle dagen van de week, in de morgen, middag of avond te boeken.
Individueel of met een groepje kun je inschrijven voor een van de geplande inschrijf-workshops.
Tarieven zijn afhankelijk van het onderwerp, tijdsduur en het aantal deelnemers in een workshop, de medewerkers maken graag een vrijblijvende offerte.
De contactgegevens vind je bovenaan deze pagina, of gebruik het contactformulier.

Toegankelijkheid


Het Bak Atelier beschikt over een eigen privéparkeerplaats met plek voor drie tot vier auto's. Je vindt de parkeerplaats (en achteringang) aan de Wilhelminalaan ter hoogte van nummer 16.
Het Bak Atelier heeft geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen.

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Het Bak Atelier. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!