Recept Livar lende
op Limburgse wijze

Het Livar kloostervarken

Het vlees van het Livar kloostervarken is een typisch streekproduct. De varkens komen van de Abdij Lilbosch. Het malse vlees is heerlijk om smaakvolle gerechten mee te bereiden, zoals deze Livar lende met Brand Bier-saus!

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 2 Livar lendes (van 200 gram per stuk)
  • 2 stevige appels
  • 1 flesje Brand Oud Bruin
  • 4 el rodevruchtencompote
  • 1 el bruine bastersuiker
  • 50 gr margarine
  • 2 el Limburgse Mosterd
  • 50 gr peperkoek
  • 1 el Kalfsfond
  • Zout en peper

Zo maak je Livar lende op Limburgse wijze!

Verwarm de oven voor op 180 graden. Hol de appels uit en zorg dat de onderkant erin blijft en plaats ze in een ovenschaaltje. Vul ze met de rodevruchtencompote en verdeel de basterdsuiker over de appels. Plaats ze gedurende 30 minuten in de oven.

Smelt de margarine in een steelpan. Bak hierin de Livar lende mooi bruin, breng het vlees op smaak met zout en peper. Haal het vlees uit de pan en plaats het in een apart schaaltje de laatste 10 minuten in de oven bij de appels. Bak de uien goudbruin in dezelfde margarine in hetzelfde pannetje als de lende. Blus de uien af met het flesje Brand Oud Bruin. Voeg de fond, de mosterd en de peperkoek toe en laat het zachtjes inkoken tot een mooie saus.

Serveer de Livar lende samen met de saus en het appeltje. Ouderwets lekker is een portie dikke friet erbij!

Haal nog meer Limburg in huis

In de Visit Zuid-Limburg Shops koop je kookboeken en streekproducten om typisch Limburgse gerechten mee te maken. Hier vind je onze shops!

Ook lekker om thuis te maken!