Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Zuid-Limburgse bieren

Zó lekker smaakt ons eigen bier

September is de maand van de hopoogst. De winderige en zonnige heuvels van Zuid-Limburg blijken de perfecte plek te zijn waar hop goed gedijt. En hoewel het gewas een tijd lang niet meer in eigen land werd geteeld, groeit er sinds decennia weer hop in Zuid-Limburg én is het brouwen van, en experimenteren met eigen biersoorten populairder dan ooit. En dat kun je allemaal zien, beleven én proeven in Zuid-Limburg.

Ontdek het Zuid-Limburgs bier

  1. Bezoek een bierbrouwerij

    Bezoek een bierbrouwerij Zien 'where the magic happens?' Waar hop een heerlijk biertje wordt. De vaak ambachtelijke settings in de Zuid-Limburgse brouwerijen maken een bezoekje aan deze plek erg bijzonder.

  2. Ga bier proeven

    Ga bier proeven Zoveel bieren, zoveel smaken. Bier proeven kan uiteraard in combinatie met een rondleiding door een van de (voormalige brouwerijen). Daarnaast zijn er nog heel veel andere plekken waar je kunt proeven en proberen.

  3. Evenementen rondom bier

    Evenementen rondom bier Bier en ontspanning gaan uitstekend samen tijdens een aantal jaarlijks terugkerende evenementen op de activiteitenkalender van Zuid-Limburg.

De leukste biertips van onze bloggers

Mijn eigen biertje brouwen bij Gulpener

Limburg lonkt
Hij gaat er komen: het Limburg lonkt biertje! Naomi was afgelopen week in het brouwlokaal van Gulpener om haar eigen (pompoen)biertje te brouwen.
Lees meer

Vrijheid pluk je: hopoogsten

Limburg lonkt
"Vrij om onze eigen koers te varen en te doen wat goed voelt. Reden voor een gezellig evenement met hapjes, drankjes, muziek en andere activiteiten: De Gulpener Hopoogst".
Lees meer

Dus zo brouw je Limburgs trots

Jenneke & Leonie
In het bierdorp van Nederland draait het al eeuwenlang om het gouden gerstenat. Rijd je door het mooie Wijlre, dan kom je er geheid langs: de Brand Bierbrouwerij.
Lees meer

Een rijke biercultuur

In 1890 telde Limburg nog 190 brouwerijen. Het grootste gedeelte van de brouwers produceerde op de traditionele bovengistende manier en leverde bier van eigen signatuur. De eerste helft van de vorige eeuw werd er gebroken met de traditie en ging het ondergistende pilsener de markt domineren. Dit werd in 1930 geleverd door slechts 20 overgebleven brouwerijen in Limburg. In de jaren tachtig ontstond vervolgens de huidige trend van ‘minder en duurder’, maar ‘kwalitatief wel beter’. Dit heeft er toe bijgedragen dat de Limburgse brouwers naast pilsener andere bieren gingen brouwen, waardoor de biersmaak meer kleur en variatie kreeg. Zuid-Limburg kent van oudsher dus een aantal echte Limburgse bierbrouwerijen.

Zin in iets sterkers?

Mwórveld Distillery

Zin in iets sterkers? Na de zomer van 2017 is Mwórveld Distillery gestart met het produceren van Limburgse whiskey geïnspireerd op Ierse traditie, in het Zuid-Limburgse landschap in Moorveld (Meerssen). De eerste whiskey kan in 2021 gedronken worden. Neem contact op voor een bezoek of proeverij. 

Lees meer
Kenny
Kenny Support Tickli

Wilt u een Zuid-Limburgse bierbrouwerij bezoeken of genieten van enkele heerlijke biertjes tijdens een speciale bierwandeling of -fietstocht? Boek dan nu via Visit Zuid-Limburg een van de leuke bierarrangementen en rondleidingen.

Nog meer lekkers

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Bier

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website