Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Hoogtewandeling Valkenburg aan de Geul

Valkenburg Download deze route

Hoogtewandeling Valkenburg aan de Geul

Valkenburg Wandelroute 15,9 km Heel moeilijk
Je kunt nooit te veel prachtige wandelroutes door het wondermooie Valkenburg hebben. Wist je dat dé "Wandelgemeente van het Jaar 2019" is? Zowel publiek als vakjury hebben Valkenburg met haar prachtige vijf-sterrenlandschap en unieke mergelomgeving gekozen als mooiste wandelgemeente van Nederland.

Deze wandelroute is samengesteld in samenwerking met werkgroep Niks Aan De Hand en maakt gebruik van bestaande routes en paden in en rond Valkenburg. De Hoogtewandeling is een uitgebreide, pittige wandelroute voor sportieve wandelaars die alle highlights van het stadje willen zien: de stadspoorten en de kasteelruïne, pretpark De Valkenier en het Mystery House, de Sint Jansbron en de mergelsteilwanden… Zo kunnen we nog een tijdje doorgaan!

Sluit je de route af bij de Wilhelminatoren, dan drink je je welverdiende drankje bij een uitzicht op het hele stadje en alle prachtige hoogtepunten die je die middag hebt bewonderd. De route is niet bewegwijzerd. Wil je de route volgen via een boekje? Dat kan! Bestel in onze webshop of koop 'm voor € 2 in onze Visit Zuid-Limburg Shop in Valkenburg.
Hoogtewandeling door Jenneke 16 april 2019

De Hoogtewandeling is een uitgebreide, pittige wandelroute van 15 km die je alle highlights van Valkenburg laat zien. Jenneke is enthousiast! Zelf ontdekken?

Lees de blog

Overzicht

Start- en eindpunt

Passage 17, 6301 DW Valkenburg, Netherlands

Soort route

Wandelroute

Afstand

15,9 km

Moeilijkheidsgraad

Heel moeilijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Tips voor onderweg!

  • Museum Romeinse katakomben

    Beleef het verborgen Rome in een ondergronds labyrint! Een bezoek aan Museum Romeinse Katakomben in Valkenburg is een fascinerende en onvergetelijke belevenis.
    Meer info
  • Mulders - dé buitensportspecialist

    Mulders dé buitenspecialist te Limbricht (Sittard), is al jaren een begrip in Limburg op het gebied van wandelschoenen, bergschoenen, wandelkleding, kampeerartikelen, wandelsandalen, rugzakken. Kennis en ruime keus op het gebied van wandelschoenen en bergschoenen is de specialiteit.
    Meer info

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website