Detail

Hoogtewandeling Valkenburg aan de Geul


Deze wandelroute is samengesteld in samenwerking met werkgroep Niks Aan De Hand en maakt gebruik van bestaande routes en paden in en rond Valkenburg. De Hoogtewandeling is een uitgebreide, pittige wandelroute voor sportieve wandelaars die alle highlights van het stadje willen zien: de stadspoorten en de kasteelruïne, pretpark De Valkenier en het Mystery House, de Sint Jansbron en de mergelsteilwanden… Zo kunnen we nog een tijdje doorgaan!

Sluit je de route af bij de Wilhelminatoren, dan drink je je welverdiende drankje bij een uitzicht op het hele stadje en alle prachtige hoogtepunten die je die middag hebt bewonderd. De route is niet bewegwijzerd. Wil je de route volgen via een boekje? Dat kan! Bestel in onze webshop of koop 'm in onze Visit Zuid-Limburg Experience in Valkenburg.

Tip! Onderweg kom je langs De Kluis op de Schaelsberg. Benieuwd naar de verhalen of een kijkje binnen nemen? Bekijk de 360-graden tour of beluister de audiotour. Beide tours zijn ook toegankelijk door de qr-codes op het gevelbordje bij De Kluis te scannen. 

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Hoogtewandeling Valkenburg aan de Geul

Beleef de mergelarchitectuur, de natuur en de vestingstad van Valkenburg aan de Geul tijdens deze wandelroute. Je kunt de wandeling, die in totaal zo’n vijftien kilometer bedraagt, in meerdere etappes lopen.
+4

Start- en eindpunt


Station Valkenburg aan de Geul

Soort route


Wandelroute

Afstand


15,9 km

Moeilijkheidsgraad


Heel moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

Hoogtewandeling door Jenneke

De Hoogtewandeling is een uitgebreide, pittige wandelroute van 15 km die je alle highlights van Valkenburg laat zien. Jenneke is enthousiast! Zelf ontdekken?
Lees verder

Museum Romeinse katakomben

Museum Romeinse katakomben

Beleef het verborgen Rome in een ondergronds labyrint! Een bezoek aan Museum Romeinse Katakomben in Valkenburg is een fascinerende en onvergetelijke belevenis. Een bezoek aan Museum Romeinse Katakomben is een fascinerende en onvergetelijke belevenis. Dwalend door de onderaardse gangen reizen bezoekers terug in de tijd, naar het oude Rome uit de derde en vierde eeuw.
Lees verder

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt