Hoogtewandeling Valkenburg aan de Geul

Hoogtewandeling Valkenburg aan de Geul

Je kunt nooit te veel prachtige wandelroutes door het wondermooie Valkenburg hebben. Wist je dat dé "Wandelgemeente van het Jaar 2019" is? Zowel publiek als vakjury hebben Valkenburg met haar prachtige vijf-sterrenlandschap en unieke mergelomgeving gekozen als mooiste wandelgemeente van Nederland.

Deze wandelroute is samengesteld in samenwerking met werkgroep Niks Aan De Hand en maakt gebruik van bestaande routes en paden in en rond Valkenburg. De Hoogtewandeling is een uitgebreide, pittige wandelroute voor sportieve wandelaars die alle highlights van het stadje willen zien: de stadspoorten en de kasteelruïne, pretpark De Valkenier en het Mystery House, de Sint Jansbron en de mergelsteilwanden… Zo kunnen we nog een tijdje doorgaan!

Sluit je de route af bij de Wilhelminatoren, dan drink je je welverdiende drankje bij een uitzicht op het hele stadje en alle prachtige hoogtepunten die je die middag hebt bewonderd. De route is niet bewegwijzerd. Wil je de route volgen via een boekje? Dat kan! Bestel in onze webshop of koop 'm voor € 2 in onze Visit Zuid-Limburg Experience in Valkenburg.
+4
Hoogtewandeling Valkenburg aan de Geul - Foto 0
Hoogtewandeling Valkenburg aan de Geul - Foto 1
Hoogtewandeling Valkenburg aan de Geul - Foto 2
Hoogtewandeling Valkenburg aan de Geul - Foto 3

Start- en eindpunt


Passage 17, 6301 DW Valkenburg, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


15,9 km

Moeilijkheidsgraad


Heel moeilijk

Hoogtewandeling door Jenneke

De Hoogtewandeling is een uitgebreide, pittige wandelroute van 15 km die je alle highlights van Valkenburg laat zien. Jenneke is enthousiast! Zelf ontdekken?
Lees verder
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

Tips voor onderweg

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt