Detail

Wijngaard Raarberg

In 2010 is Wijngaard Raarberg aangeplant. Er staan 7.000 stokken van de klassieke rassen Chardonnay en Pinot Noir. Welke zich uitzonderlijk goed lenen voor het maken van mousserende wijn.

Terroir
Wijngaarden in Meerssen stammen al uit 968. In de inventarisatielijst van koningin Gerberga van Saksen (eigenaar in de tiende eeuw van allodium Meerssen) worden enige wijngaarden in Meerssen al beschreven. 

Zij schonk later haar wijngaarden aan de benedictijner monniken uit Reims (Champagne). De Kalkrijke grond die kenmerkend is voor het Mergelland leent zich uitstekend voor het telen van wijndruiven. 

Landschap en klimaat
De wijngaard ligt op 90 meter hoogte aan de helling van de Raarberg in het gehucht Raar. De ranken staan op Noord/Zuid gepositioneerd zodat ze optimaal van de zon profiteren. 

Het glooiende landschap zorgt dat de kou kan wegzakken richting het Geuldal en de druiven zich optimaal kunnen ontwikkelen. 

Druivenrassen en wijnsoorten Chardonnay & Pinot Noir
Wijngaard Raarberg maakt uitsluitend mousserende wijnen volgens Methode Traditionelle. Zo worden onder andere de Raar Cuvee, Raar Rose en Raar Blanc de Blancs geproduceerd.

Wijnproces
Wijngaard Raarberg kiest voor een handmatige oogst met een voorselectie in de wijngaard. Zo wordt ervoor gezorgd dat alleen de beste druiven naar Wijnhuis Raarberg gaan. Wijnhuis Raarberg is een 'Urban Winery' die in het centrum van Maastricht (Alexander Battalaan 31- Wyck) gelegen is.

Wijngaard Raarberg
Rondleidingen en arrangementen zijn voor groepen op aanvraag te organiseren. Je kunt de wijngaard en de 'Urban Winery' in Maastricht bezoeken.

Wijngaard Raarberg is onderdeel van Wijngaardwandeling Meerssen.
+6

Openingstijden


Op aanvraag zeven dagen in de week.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Wijngaard Raarberg. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!