Met de bus op wandeltocht in Zuid-Limburg

Soms wil ik routes wandelen die niet in een cirkel lopen maar van punt A naar punt B. Stukjes van de camino bijvoorbeeld, of van de beste wandelroute van de Benelux: LAW Rivierpark Maasvallei. Leuk, maar onhandig met de auto. In deze gevallen, of als ik geen zin heb in gedoe met parkeren (of een biertje wil drinken onderweg), pak ik de bus. Arriva heeft namelijk stops langs vele wandelroutes. Ik liep één van deze OV-vriendelijke wandelroutes, namelijk E6 Eijsden-Margraten van 12 kilometer.

De route zelf is vooral vanaf het startpunt in Eijsden erg mooi zo langs het water. Het stukje door België was niet mijn favoriet, maar het voelt wel even alsof ik echt in het buitenland ben geweest. De rest van de route vond ik heerlijk en relatief makkelijk te lopen. De tijd vloog!

Bekijk de vlog!

Lijn 15

Vanaf Maastricht Centraal neem je bus 15 naar Eijsden. Kijk onderweg even naar rechts, want het uitzicht is niet verkeerd. De busrit is een minuut of 20, gok ik. Eenmaal uitgestapt loop je recht vooruit naar het water. Niet meteen op het mooie terras blijven plakken hoor! Eerst wandelen ;). Na de wandeling vind je de terug-bus op dezelfde plek. Check even de vertrektijden voordat je gaat lopen.

OV-vriendelijke wandelroutes

Op deze pagina vind je nog meer OV-vriendelijke wandelroutes die superideaal zijn voor bussen & wandelen, maar er zijn er nog veel meer. Dit is een leuk begin voor jou als toerist of als Zuid-Limburger zonder (zin in) auto. Je kunt trouwens ook gewoon je kaartje pinnen in de bus als je spontaan besluit om dit te doen, maar vooraf online kopen kan ook. 

Met wie ga jij heuvels bewandelen in Zuid-Limburg?

Liefs,
Jenneke