Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Wiel Beijer

Genieten van Zuid-Limburg

Wandelen Met Wiel

De Heerlense journalist en schrijver Wiel Beijer verslijt jaarlijks wel een paar wandelschoenen. Wandelend door Zuid-Limburg en de Euregio geniet hij van de natuur en verkent hij de historie. Na het wandelen bezoekt hij graag een horecazaak langs de route. Wiel schrijft in deze blog over wandelen en meer.

Blogs van Wiel in 2020

Processie zonder rups

26 mei 2020
Door corona dit jaar geen processie of Bronk, zoals wij de processie noemen, en geen kermis. Dus ook geen rups. Ja, de eikenprocessierups is dit voorjaar in groten getale wedergekeerd....
Lees meer

Stilte buiten het stiltegebied

28 april 2020
“De stilte der natuur heeft veel geluiden.” Dit schitterende citaat van de schrijver Adriaan Roland Holst las ik enkele dagen geleden....
Lees meer

Buiten het binnenlandse België

22 april 2020
...Het voelt raar voor deze wandelaar die al vele jaren met veel plezier zijn wandelschoenafdrukken achterlaat in het Mergelland.
Lees meer

Of het met Pasen te maken heeft?

9 april 2020
Ik weet het niet. Maar tijdens elke wandeling die ik de laatste weken in fraai voorjaarsweer maak, vallen mij meer dan voorheen de vele weg- en veldkruisen op. Ik sta er even bij stil.
Lees meer

Langs wijngaarden

24 maart 2020
In barre tijden van noodgedwongen thuis een glas wijn drinken vanwege de o zo helaas maar o zo begrijpelijk gesloten horeca, moeten we vooral niet gaan somberen.
Lees meer

Veronika het voorjaart

16 maart 2020
Noem het moeilijke tijden. Maar ook in moeilijke tijden zijn er lichtpuntjes. We hoeven niet met zijn allen te sombermansen.
Lees meer

Waterlopen

9 maart 2020
Het is goed geweest. Ik heb genoeg van de zegen van boven. Heb genoeg in en door water gelopen. In die oneindige douchebeurt. Bui na bui.
Lees meer

Wintertijd

3 februari 2020
We zien je niet. Waar ben je? Waar blijf je Koning Winter? Heb je ons overgeslagen?
Lees meer

Terug naar Hoogcruts

17 januari 2020
Ik bezoek de ruïne van klooster Hoogcruts met mijn lief. Wat voor geschiedenis verbergt dit eeuwenoude klooster?
Lees meer

Treinwandelen

3 januari 2020
Treinwandelen - we doen het regelmatig. Van station naar station, maar dan te voet. Van mij mag het woord best in de Dikke van Dale opgenomen worden.
Lees meer

Blogs van Wiel in 2019

Ein schöner Rücken kann entzücken

10 december 2019
En opeens gaat het mis. Helemaal mis. Door de rug gegaan. Wandelen zat er even niet in.
Lees meer

De schoonheid van het sterfelijke

16 oktober 2019
Ochtendnevel hangt boven de velden, paddenstoelen staan solo of in heksenkring, herfstdraden zweven met de wind mee, goudgele bladeren dwarrelen naar de aarde en de laatste vogel fluit zijn lied.
Lees meer

Beekdalen en hellingbossen

14 september 2019
In deze blog lees je alles over een wandeling waarin Wiel het Caumerbeekdal, het Strijthagerbeekdal en het Anstelerbeekdal met elkaar verbindt.
Lees meer

Traplopen

21 augustus 2019
Een berg van miljoenen jaren geschiedenis omhoog klauteren of een gat van miljoenen jaren geschiedenis induiken? Voor fanatieke trappenlopers heeft Zuid-Limburg beide.
Lees meer

Wandelen in de pruimentijd

27 juli 2019
Dat zeggen we weleens tegen elkaar bij wijze van afscheid voor langere tijd. De uitdrukking ‘tot in de pruimentijd’ markeert dus het einde van de zomer. Maar zover zijn we nog niet.
Lees meer

Wandelaars zwemmen niet!

16 juli 2019
Klopt deze conclusie? Zwemmen wandelaars niet? Wiel Beijer vertelt het je in zijn blog!
Lees meer

Mijzelf achterna is wandelen

23 mei 2019
´Mijzelf achterna´, een synoniem van wandelen. Immers doet de wandelaar iets anders dan zichzelf achterna lopen?
Lees meer

Ga toch lekker wandelen

6 april 2019
Ga lekker wandelen. Ontdek de wereld om je heen en doe dat met een frisse, ontspannen, stille geest, stop de haast en ga op avontuur.
Lees meer

Blogs van Wiel in 2018

Me, myself and I and my selfeet

5 november 2018
Selfies: Liefst op een bijzondere plek. Uitpuffend op de top van de bij wielrenners gevreesde Keutenberg of lachend tussen de punten van drie landen in Vaals.
Lees meer

Te Heet? Dan binnen wandelen!

1 augustus 2018
Voor Wiel geen stoere stadswandeling door Heerlen tijdens een hittegolf. Veel te heet. Zelfs op het terras. En toch wandelt hij tijdens een hittegolf in zijn stad. Maar wel binnen!
Lees meer

In den Dorstigen Wandelaer

30 juni 2018
Na een stevige wandeling door berg en dal groet en spoedt de waard zich achter de toog, grijpt een van de kelken en vult die met het betoverende bruine vocht.
Lees meer

Te voet zingen wij liederen uit blij gemoed

16 mei 2018
Zingen of niet zingen tijdens het wandelen, that’s the question! Ik zou zeggen gewoon doen als je daar ontzettend veel zin in hebt.
Lees meer

Laat je niet te grazen nemen

29 maart 2018
Onlangs wandelden we met vrienden ergens in de Eifelbossen. Op een dalend pad langs een bergbeekje zagen we hoe een grote kudde wilde zwijnen over een besneeuwde bergkam omhoog liep.
Lees meer

Carnawandelen

5 februari 2018
Zelf ben ik al sinds enkele jaren een paar dagen weg als de vasteloavend echt losbreekt. Ik pik alleen de opwarmer op vrijdag nog mee. Van carnavalist naar carnanihilist.
Lees meer

Ik ga graag de mist in

18 januari 2018
Anders dan de meeste wandelaars wandel ik graag in dichte mist door het Heuvelland. “Maar dan zie je toch niets”, wordt dan gezegd. Dat is helemaal niet waar.
Lees meer

Blogs van Wiel in 2017

Wandelen is geen sport

6 november 2017
Wandelen is gezond. Wandelen ontspant. Wandelen is leuk. Wandelen is sociaal. Wandelen is ruiken. Wandelen is zien en horen. Wandelen is slow. Wandelen is van alles. Behalve sport. Althans voor mij.
Lees meer

Vreemdgaan

12 september 2017
Ja ik geef het toe: ik ga vreemd. Regelmatig. Vaak zelfs. Zo’n vijftig procent van mijn wandelen speelt zich af op vreemde bodem. Lees meer in de blog van Wiel!
Lees meer

Held op sokken

3 augustus
Naast de wandelschoen, is er nog een belangrijk item voor voetcomfort tijdens het wandelen: wandelsokken! Wiel vertelt in zijn blog over wandelsokken. Lees snel verder!
Lees meer

Je vous salue Marie

23 mei 2017
Tijdens zijn wandelingen door het mooie Zuid-Limburg, komt Wiel steeds één vrouw tegen. Maria is haar naam. Lees meer over haar en over de avonturen van Wiel in deze blog!
Lees meer

Maar als het lukt…

24 maart 2017
Wiel werd aangetrokken door de kop: "Waanzinnig idee van 90 km", van zijn college Peter Bruijns. Hij dacht: dit gaat vast niet over een zondagse wandeling!
Lees meer

Schudden als een snoek of een tissue?

2 maart 2017
“Ja, jullie mannen hebben het gemakkelijk” hoort Wiel steeds weer. In zijn nieuwe blog schrijft hij over zijn grootste ergernis: Plassen. In de natuur. Tijdens een wandeling. Wildplassen dus.
Lees meer

The Dutch Mountains

19 januari 2017
Altijd als Wiel antwoord waar hij vandaag komt, zegt hij: The Netherlands. 'Ah from Holland!’ klinkt het dan… "No no, i'm not from the flat country, I live in the Dutch Mountains!"
Lees meer

Alle blogs van Wiel in 2016

 1. Het is kribkestijd

  Het is kribkestijd 22 december 2016

 2. INRI - kom je overal tegen

  INRI - kom je overal tegen 17 november 2016

 3. Als ik wandel, herstelt de economie

  Als ik wandel, herstelt de economie 12 oktober 2016

 4. Armoe is troef bij de wandelaar

  Armoe is troef bij de wandelaar 15 September 2016

 5. Danger de Mort / Lebensgefahr / Doodsgevaar

  Danger de Mort / Lebensgefahr / Doodsgevaar 18 augustus 2016

 6. Korte-broek-ja en korte-broek-nee

  Korte-broek-ja en korte-broek-nee 21 juli 2016

 7. Er dreigt gevaar beste wandelaar

  Er dreigt gevaar beste wandelaar 30 juni 2016

 8. Wandel vandalist

  Wandel vandalist 26 mei 2016

 9. Geklodder in de modder

  Geklodder in de modder 27 april 2016

 10. Limburger van verdienste

  Limburger van verdienste 21 maart 2015

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website