Landschapsroute Taterbosch ES11

Landschapsroute Taterbosch ES11

Je wandelt door Maasbeddingen en -geulen uit vervlogen tijden en je komt langs aardwerken uit de vroege Middeleeuwen of nog ouder. Verder passeer je uiteraard het Taterbosch. De regio is rijk aan plassen met veel watervogels en is beroemd in Nederland vanwege haar boomkikkerpopulatie. Al met al is het een veelzijdige wandeling in een afwisselend landschap. Deze wandelroute volgt grotendeels het gemeentelijk netwerk van knopenlopen, maar is afwijkend gemarkeerd met eigen routepijltjes met de boomkikker en een T. De route is vaak onverhard en smal waardoor het na een natte periode vaak moeilijker wandelen zal zijn. Er is in dit gebied ook nog een noordelijke lus die je door het natuurgebied De Doort voert.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Combideal: 4 wandelkaarten

Deze combideal met vier wandelkaarten van Zuid-Limburg biedt in totaal meer dan 300 wandelroutes. Hiermee ontdek je de leukste paaltjesroutes in het Heuvelland, Parkstad en de Grensmaasvallei. Bestel nu 4 kaarten voor de prijs van 3!

Start- en eindpunt


Parkeerplaats in de Doort (kruising Doorderweg-Lange Akkersweg-Bosweg)

Soort route


Wandelroute

Afstand


6,3 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt