Detail

Kalkoven route V19 Voerendaal

De bodem rond Voerendaal is rijk aan kalk, wat het bijzondere uiterlijk van dit landschap verklaart. Op deze grond groeien bijzondere kalkplanten, die ontspruiten waar de schaapskuddes er de ruimte voor creëren met hun rustige gegraas. 

Ook is de kalkgrond een ideale voedingsbodem voor druivenstokken, wat de authentiek Limburgse wijn van wijngoed Fromberg bewijst. Deze route door en rond Ubachsberg, de kalksteengroeve en de Kunderberg volg je via een downloadbare separate wegbeschrijving, waarop ook de vele bezienswaardigheden staan vermeld. 

Je kunt hem ook volgen via de crèmekleurige (witte) paaltjes. Parkeren is gratis bij herberg De Bernardushoeve, waar je ook kunt genieten van de lokale culinaire specialiteiten.

Start- en eindpunt


Mingersborg 20, Voerendaal, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


8,3 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt