Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

'Bron van Europa'

Ontdek de rijke historie van Zuid-Limburg in virtual reality

Al duizenden jaren staat Zuid-Limburg en de haar omringende omgeving aan de bron én kern van het verhaal van dit werelddeel. Grote verhalen of kleine gebeurtenissen, millennia of decennia geleden. Beleef onze geschiedenis en verhalen nu zelf via onze VR film Zuid-Limburg; ‘de Bron van Europa’!
Te bekijken in de Visit Zuid-Limburg Experience in Valkenburg.

Trailer VR Experience 'Bron van Europa'

Bekijk de trailer Bron van Europa!
De hele VR-film kijken? Bezoek de Visit Zuid-Limburg Experience in Valkenburg (Th. Dorrenplein 5, Valkenburg)

Meer over Zuid-Limburgse 'Bron van Europa'

 1. Oerboeren in de Prehistorie

  Oerboeren in de Prehistorie Zo’n 7000 duizend jaar geleden vond er een revolutie plaats in het menselijk bestaan. Nomaden veranderden in boeren en Zuid-Limburg is de eerste regio van Europa waarin dit plaatsvond.

 2. Romeinen

  Romeinen Bekijk Zuid-Limburg door de ogen van de Romeinen. Vier eeuwen lang maakte het huidige Zuid-Limburg deel uit van het Romeinse Rijk.

 3. In de Middeleeuwen

  In de Middeleeuwen Kerken en kastelen reflecteren het Zuid-Limburgse leven in de duistere Middeleeuwen.

 4. Zuid-Limburgs mijnverleden

  Zuid-Limburgs mijnverleden Ontdek hoe de zwarte steenkool deze regio in zijn greep hield.

 5. Bevrijding

  Bevrijding In 2019 is het 75 jaar geleden dat Zuid-Limburg werd bevrijd van het Nazi-regime. De bevrijding begon op 12 september 1944, toen geallieerde troepen het dorpje Mesch (gemeente Eijsden-Margraten) binnentrokken.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website