Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Ontdek de bijzondere musea

Ga op een boeiende ontdekkingreis door Zuid-Limburg

Denk je bij musea aan lange gangen en stille zalen vol met schilderijen en porselein? Voor de echte kunstliefhebber zijn er in Limburg natuurlijk enkele klassieke musea, die zeker een bezoek waard zijn. Gelukkig is er ook zoveel meer dan dat! Duik letterlijk in het rijke mijnverleden van Zuid-Limburg, word wetenschapper voor één dag of ontdek de wonderen van de natuur door de eeuwen heen. In de Zuid-Limburgse musea vertrek je op een boeiende ontdekkingsreis. Jong en oud vermaakt zich tussen oude Romeinse resten, prachtige schilderijen, vernuftige uitvindingen en sprekende sculpturen.

Ontdek de bijzondere musea in Zuid-Limburg

Marian Kronenburg (35)
Marian Kronenburg (35) over haar bezoek aan Discovery Center Continium

Een leuk en leerzaam uitje met de kids is Discovery Center Continium in Kerkrade. Spelenderwijs leren ze over het verleden én over de toekomst.

Verborgen onder Heerlen ligt de Romeinse stad Coriovallum. Tal van gebruiksvoorwerpen uit het leven in Coriovallum zijn teruggevonden, maar de grootste schat is het Romeinse badhuis. In het Thermenmuseum in Heerlen kun je het best bewaarde Romeinse (publieke) badgebouw van Nederland bezichtigen. Kom ook eens kijken naar deze indrukwekkende restanten van meer dan 2000 jaar oud!

Ontdek meer kunst in Zuid-Limburg

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website