Veilig op pad in tijden van corona

Hét advies van de overheid: vier vakantie in eigen land (en met je gezonde verstand). Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

De leukste musea
in Zuid-Limburg

Ga mee op een boeiende ontdekkingsreis door Zuid-Limburg

Denk je bij musea aan lange gangen en stille zalen vol met schilderijen en porselein? Voor de echte kunstliefhebber zijn er in Limburg natuurlijk enkele klassieke musea, die zeker een bezoek waard zijn. Gelukkig is er ook zoveel meer dan dat! Duik letterlijk in het rijke mijnverleden van Zuid-Limburg, word wetenschapper voor één dag of ontdek de wonderen van de natuur door de eeuwen heen. 

Ontdek deze bijzondere musea

In de Zuid-Limburgse musea vertrek je op een boeiende ontdekkingsreis. Jong en oud vermaakt zich tussen oude Romeinse resten, prachtige schilderijen, vernuftige uitvindingen en sprekende sculpturen.

2

Museumplein Limburg

Het aan het Museumplein Limburg gelegen Columbus Earth-theaterCube Design museum en Continium Discovery Center vertellen ieder op geheel eigen wijze het verhaal van de aarde en de producten die mensen bedenken om in u behoeften te voorzien. Het is een plek waar kennis en verwondering over wetenschap, technologie, design en onze aarde tot bloei komen.

⟶ Vlog van Laura

Laura bezoekt Continium

Met een labjas aan en een bakje slijm in onze handen staan we bij het Science Lab. Vandaag heb ik de eer om samen met Siem en Sam Continium Kerkrade te bezoeken!

 

Bekijk de vlog

Nog meer interessante tips!