Laura bezoekt... Continium

Laura bezoekt… Continium

Met een labjas aan en een bakje slijm in onze handen staan we bij het Science Lab. Vandaag heb ik de eer om samen met Siem en Sam Continium Kerkrade te bezoeken.

Ik ben er nog nooit geweest, maar Siem en Sam kijken me al glunderend aan: Ze zijn hier al vaker geweest en wat vinden ze het leuk! Ik kan niet wachten om dit bijzondere museum met ze te ontdekken en we beginnen meteen aan onze eerste activiteit: Het maken van een kneedknots!

Bekijk de vlog!

Voor iedereen, maar speciaal voor kids: bekijk Laura's vlog!

Het eerste wat me opvalt aan het Continium is hoe kindvriendelijk het personeel is. Aangezien onze eerste activiteit van de dag dus in het Science Lab is, gaat het personeel ons uitleggen hoe we onze Science Box moeten maken.

Het was niet makkelijk om er eentje uit te kiezen, ze hebben namelijk 15 verschillende science boxen, maar we zijn uiteindelijk voor de slijmerige kneedknots gegaan. Fabienne helpt ons daarbij en ze legt dit op een heel enthousiaste, vrolijke maar toch rustige manier uit aan ons. Siem en Sam vinden het helemaal geweldig, zoals je ook in de video kunt zien!

Zodra we onze kneedknotsen af hebben, gaan we het Time Warp Theater in. Met onze trackless ride-karretjes maken we een indrukwekkende reis door de tijd. Doordat de karretjes zo goed bewegen, heb ik zelfs een beetje het gevoel dat we in een groot attractiepark zijn. Echt heel cool! Ik vind de film erg indrukwekkend en Siem en Sam zitten ook met grote ogen te kijken. Zeker een must om eens te zien!

Door de uitgang van het theater, lopen we automatisch de Explore Zone in. Dit is voor kinderen misschien wel het coolste onderdeel van het hele Continium. In de verschillende themazones is ontzettend veel te ontdekken. Het grootste gedeelte hiervan bestaat uit interactieve (spel)elementen, die kinderen (en volwassenen) enorm aanspreken.

De elementen zijn heel innovatief (Versla de Robot was mijn favoriet!) en zijn enorm indrukwekkend. In de video kunnen jullie hier een gedeelte van zien!

Om onze dag af te sluiten, gaan we naar een relatief nieuwe expositie: CSI: Continium. Hierin kunnen kinderen, in een labjas, een moord oplossen aan de hand van aanwijzingen en interactieve spellen. Siem en Sam zijn beiden 6 jaar, waardoor ze een makkelijkere spelvariant krijgen. Deze expositie is dus zowel voor jonge als oudere kinderen de moeite waard.

Ook hierbij zijn de video’s en elementen erg indrukwekkend, waardoor je er wel even zoet bent. Terwijl ik er rond loop, denk ik regelmatig  ‘Als ik nog een kind was, zou ik hier mijn kinderfeestje willen houden!’.  Wellicht is het omdat ik er nog nooit geweest ben en niet wist wat ik kon verwachten, maar ik ben echt onder de indruk van het Continium.

Kortom: Een indrukwekkende dag die zowel de zes-jarige Siem en Sam leuk vonden als ik zelf. Ik zou er graag nog eens teruggaan, want er zijn nog zo ontzettend veel interessante dingen daar die we niet gezien hebben (zoals de Science Show en de Heart to Get-quiz). Zeker een aanrader om met je kinderen te bezoeken als je in Zuid-Limburg bent dus!

Tot volgende maand! X