Erfgoedcentrum De Domijnen

Erfgoedcentrum De Domijnen

Om het heden en de toekomst te begrijpen moet je je verleden kennen. In het Erfgoedcentrum vind je het historisch museum en het stads-archief. 

Cultuur is onlosmakelijk verbonden met het dagelijks leven. Erfgoedcentrum De Domijnen geeft die verbinding handen en voeten via een divers en toegankelijk kwaliteitsaanbod. 

Cultuurconfrontaties, talentontwikkeling en cultuurbelevenissen zijn de gereedschappen om het contact tussen publiek en cultuur te intensiveren. Zo maakt Erfgoedcentrum De Domijnen het culturele profiel van de stad en de regio zichtbaar, voelbaar en tastbaar.

Erfgoedcentrum De Domijnen prikkelt en daagt uit tot voortdurend beleven, leren en verwonderen. Erfgoedcentrum De Domijnen biedt mensen nieuwe ervaringen en inzichten over hun herkomst en toekomst en plaatsen zo cultuur in het hart van de samenleving.

Tips

Van 4 februari tot en met 2 juli 2023 is in het Erfgoedcentrum de overzichtstentoonstelling Mens en Maas te zien. Raadpleeg de website voor het actuele aanbod van exposities in museum de Domijnen. 

Openingstijden en tarieven


Erfgoedcentrum Museum: op dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur geopend.
Studiezaal Archief: op dinsdag t/m donderdag van 11.00-17.00 uur geopend. 

Entree:
Volwassenen: € 10,-.
65+: € 7,50.
CJP/Student: € 7,50.
Museumkaarthouder: gratis.
Kinderen t/m 12 jaar/jongeren 13 tot 18 jaar: gratis.
Betaling uitsluitend met pin.

Met een entreeticket krijg je toegang tot de exposities in het Erfgoedcentrum én exposities in museum Hedendaagse Kunst.

Toegankelijkheid


Het Erfgoedcentrum is toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking.

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Erfgoedcentrum De Domijnen. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Meer van Erfgoedcentrum De Domijnen

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!