Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Samen smullen

Heerlijk samen culinair genieten

Zoveel heerlijke smaken, pure ingrediënten, streekproducten en -gerechten van eigen bodem als er in Zuid-Limburg samenkomen, dat vind je haast nergens anders. De plekken waar je ervan kunt proeven en genieten zijn er gelukkig nog volop. En omdat samen smullen nog altijd leuker en lekkerder is dan alleen, vind je hier extra veel plekken waar je met de hele familie terecht kunt. Wij noemen alvast een paar van die gezellige culinaire hotspots, kies zelf maar!

Leuke plekjes om met de kids te smullen

1

Zoet & Zaligheden bij Herberg de Bernadushoeve in Voerendaal

Deze prachtige hoeve beschikt over diverse terrassen, met diverse functies. Bij de entree ligt het apart ingericht Ijsterras, hier kunnen families van een heerlijk ijsje genieten. Wanneer je via het gangetje naar de achterzijde loopt kom je zonder overdrijving uit op één van de mooiste terrassen van Nederland, met vergezichten tot in België! Tevens is er een speeltuin voor de kids aanwezig.

Lees meer
2

Pannenkoeken met plezier bij Pannekoekenmolen Gulpen

Keuze uit maar liefst 60 verschillende soorten pannenkoeken, bereid uit eigen ambachtelijk gemalen molenmeel. Dat wil je proeven!

Lees meer
3

Timber's Brasserie - Landal Hoog Vaals

Timber's Brasserie onderdeel van Landal Hoog Vaals biedt een schitterend uitzicht op het Limburgse Heuvelland. Hier is het prima culinair genieten van heerlijke gerechten. Kies uit de uitgebreide kaart of geniet van het streekmenu. De kleinste gasten kunnen heerlijk spelen in de indoor- of outdoor speeltuin!

Lees meer
4

Auberge de Smockelaer vlakbij Slenaken

Auberge de Smockelaer is een heel kindervriendelijke locatie gelegen vlakbij Slenaken. Ouders kunnen heerlijk genieten van de gerechten met streekproducten terwijl de kinderen lekker kunnen spelen en ravotten in de speeltuin.

Lees meer
5

De Zeute Aardbei in Noorbeek

Bij De Zeute Aardbei wordt er van alles van én met aardbeien gemaakt. Het begon allemaal heel kleinschalig met een koelkastje vol aardbeiproducten en inmiddels is er een winkel en een terras. Het terras is zelfs helemaal ingericht voor ouders met kinderen. Die kunnen veilig spelen, terwijl de ouders lekker in de zon zitten op het terras.

Lees meer
6

Uitspanning de Nachtegaal

Uitspanning de Nachtegaal is een unieke loactie in het Zuid Limburgse Heuvelland te midden van een groot beschermd natuurgebied: het Meerssenerbroek met zijn prachtige Galloway runderen en de hellingbossen. De Dellen doorsneden door de meanderende en idyllische rivier de Geul geeft u het gevoel dat je echt BUITEN bent. Kinderen kunnen zich eindeloos vermaken in de (gratis) speeltuin. Tevens is dit het ideale start- en eindpunt voor wandelingen en fietstochten.

Lees meer
7

Schutterspark Brunssum

In dit natuurgebied van 80 ha kunt u naar hartenlust recreëren. Overal hangt een relaxte sfeer. Vooral in de brasserie Schutterhüske. Schuin tegenover het Schuttershüske ligt de speeltuin met toezicht. Het is een schaduwrijk speelparadijs waar kleintjes de hele tijd vrolijk in beweging zijn. Ouders en grootouders kunnen wat drinken en frietjes eten terwijl ze genieten van het schouwspel.

Lees meer
8

Ambachtelijk zelf vlaaien bakken

Bij Bakster en De Bisschopsmolen

Dat Limburg het 'land' van de vlaaien is, dat is niet nieuws meer en heb je misschien ook al geproefd. Maar heb je zelf ook al eens zelf proberen te bakken? Op verschillende plekken in Limburg kun je (in groepsverband) een gezellige workshop volgen. Samen bakken, samen smullen!

Meer workshops

Meer culinaire adressen

Tanja (22)
Tanja (22) werkt als serveerster in de zomer bij een groot familierestaurant

Ijs, pannenkoek en patat en voor de ouderen ook nog wat Limburgse specialiteiten uiteraard. Locaties als deze - en daar zijn er gelukkig heel veel van in het Heuvelland - zijn perfect voor de hele familie. Hier is iedereen relaxt en ontspannen.

Ontdek meer familie-uitjes

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website