Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn weer volledig open. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Indoor activiteiten

Slecht weer is goed weer!

Ook als het zonnetje niet schijnt is er genoeg te doen in Zuid-Limburg. Met een breed scala aan overdekte sportieve activiteiten hoeft de verveling nooit toe te slaan! Een frisse neus haal je op ’s werelds grootste indoor skipiste in Landgraaf. Ook zijn er diverse schaatsbanen waar je al dan niet stuntelend het ijs kunt betreden. Houd je meer van de warmte? Ga dan lekker zwemmen in één van de vele (subtropische) binnen – en buiten zwembaden in de regio.

Ook zonder natte voeten te krijgen is er meer dan genoeg om uit te kiezen: (disco)bowlen, een potje lasergamen, glow-in-the-dark midgetgolfen, lekker spelen in een binnenspeeltuin of een torenhoge klimmuur bedwingen. Je kunt zelfs leren hoe je met pijl en boog overweg moet. Opties te over!

Top 7 indoor activiteiten

1

Bowling

Bowling is een sport dat is afgeleid van het kegelen waarbij je met een bal een aantal kegels moet proberen om te gooien. Het is hier in Nederland vooral bekend als recreatieve sport maar wordt wereldwijd ook professioneel beoefend. Er zijn een Zuid-Limburg een aantal unieke locaties om te bowlen. Bekijk het overzicht!

Bekijk het overzicht
2

Klimmen

Op een ontspannen en verantwoorde manier maak je kennis met de basisbeginselen: knopen en touwtechniek, elkaar zekeren en weer afdalen. Tijdens het klimmen wordt de deelnemer gezekerd met een touw. De instructeur geeft tips en aanwijzingen om het hoogste punt te bereiken. Boven aangekomen daal je, gezekerd aan het touw, weer veilig af. De unieke opbouw en de uitgebreide veiligheidstechnische begeleiding houdt rekening met iedereen. Dus ga naar I-VY in Sittard en Adventure Valley Landgraaf.

Bekijk meer
3

Escape Rooms

Wat doe je als je zin hebt in vermaak, maar niet zit te wachten op de zoveelste pubquiz of een bioscoopbezoek? Ga voor mysterie, spanning en uitdaging in een van de escaperooms die Zuid-Limburg inmiddels telt!

Bekijk het overzicht
4

Glow-in-the-dark-midget golf

Wie kent het oer Hollandse spelletje midgetgolf niet? Bij GlowGolf krijgt dit spelletje een heel nieuwe spectaculaire dimensie. Je speelt de 18 holes in een bijzondere black light omgeving! Terwijl je met zo min mogelijk slagen het balletje in de holes probeert te krijgen, waan je je in een mysterieuze en indrukwekkende fantasy world.

Lees meer
5

Indoor kinderspeeltuinen

Zelfs in het zonnige zuiden kan er wel eens een buitje vallen. Niet getreurd, want dat is het ideale excuus voor een familiebezoek aan een indoor speeltuin. Het wordt nog moeilijk kiezen tussen de vele indoor speeltuinen in de regio. De kids rennen, ravotten, klimmen en springen, terwijl mama lekker achterover leunt met een boekje en een cappuccino. Papa hoeft zich niet langer groot te houden en kan meespelen. Ouders opgelet: dit uitje staat ook garant voor een rustige avond.

Leuk indoor-speeltuinen zijn o.a. Kinderstad HeerlenIndoor Speelparadijs bij Landal Hoog Vaals en Darteldome in de Leisuredome in Kerkrade.

Bekijk het overzicht
6

Schaatsen

Zoef! Met een razende snelheid glijd je over het ijs, wat een heerlijk gevoel... In Zuid-Limburg geniet je het hele jaar door van onvervalst schaatsplezier. Voorzichtig schuifelen langs de kant of een driedubbele pirouette? Schaats het hele jaar door op een overdekte schaatsbaan of haal een frisse neus tijdens het seizoen op een buitenschaatsbaan. Vind je schaatsen heerlijk, maar ben je een verschrikkelijke koukleum? Er is zelfs een kunststof schaatsbaan waar je je wanten niet eens aanhoeft. Dus zomer of winter: je ijzers onderbinden en gáán! Schaatsbanen waar je zomer én winter terecht kunt zijn o.a.: Minli Schaatsparadijs in Landgraaf.

bekijk het overzicht
7

Bezoek een museum

Denk je bij musea aan lange gangen en stille zalen vol met schilderijen en porselein? Voor de echte kunstliefhebber zijn er in Limburg natuurlijk enkele klassieke musea, die zeker een bezoek waard zijn. Gelukkig is er ook zoveel meer dan dat! Duik letterlijk in het rijke mijnverleden van Zuid-Limburg, word wetenschapper voor één dag of ontdek de wonderen van de natuur door de eeuwen heen. In de Zuid-Limburgse musea vertrek je op een boeiende ontdekkingsreis. Jong en oud vermaakt zich tussen oude Romeinse resten, prachtige schilderijen, vernuftige uitvindingen en sprekende sculpturen.

Bekijk alle musea

Het Leisure Dome in Kerkrade beschikt over alle ingrediënten voor een top dag uit met jong en oud, zonder afhankelijk te zijn van het weer! Zo is er een megabioscoop, een bowling en lounge, een lasergame, een soccerarena, een escape Room,  een kinderspeelparadijs, een GlowGolf, een game- en speelhal, de Space Jump en nog veel meer. je vindt het er allemaal, plus twee populaire restaurants.

Meer actieve tips

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website