Ondergrondse avonturen

Nóg meer moois in de Zuid-Limburgse mergelgrotten

Alhoewel het landschap van Zuid-Limburg boven de grond al goed is voor vele uren aan bewondering en vermaak, heeft de regio ook ondergronds veel te bieden. Je verkent de grotten in Valkenburg het hele jaar door te voet, per trein of of zelfs per mountainbike, maar kunt er tijdens de kerst ook speciaal terecht voor bijzondere sferen, verborgen onder de oppervlakte.

Ondergrondse avonturen die je niet mag missen

Een betoverende kerst in de Valkenburgse grotten

In de Valkenburgse grotten, in het bijzonder de Fluweelengrot en de Gemeentegrot, is het vijftig dagen per jaar kerst. Vier kerst in ondergronds Valkenburg.

Het mysterieuze gangenstelsel van Maastricht

Door de eeuwen heen is er veel mergel gewonnen in de Sint Pietersberg. Daardoor is er een groot gangenstelsel ontstaan. In de gangen zijn er door de jaren heen heel veel kunstwerken ontstaan. Benieuwd naar het mysterieuze gangenstelsel van Maastricht? Ga onder leiding van een gids op pad en ontdek de ondergrondse geheimen.

⟶ Blog van Natuurmonumenten

Avontuur door de mergelgangen

Boswachter José van Natuurmonumenten gaat op ondergronds avontuur! Per mountainbike verkent ze de Sint-Pietersberg en neemt je mee in de mergelgangen. Ben je niet bang voor vleermuizen en oehoes? Ga dan met haar mee op pad! 

Ga op avontuur!

Meer pret in de grotten

#mergelgrotten

Deel je favoriete Zuid-Limburg moment met #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg. We delen graag jouw mooiste plekjes en belevenissen!