Hardloper in het bos tussen de herfstbomen met opkomende zon

Hardlopen
in Zuid-Limburg

Als een speer door een zacht glooiend landschap

Lekker je hoofd leegmaken in de natuur of trainen voor die (halve) marathon: hardlopen is inspannen en ontspannen tegelijk. Die paradox beleef je het best op de hardlooproutes van Zuid-Limburg. Binnen de kortste keren zit je lekker in je eigen bubbel, omgeven door groen. Speciale hardlooproutes zorgen voor extra veel sportplezier, geschikt voor hardlopers én trailrunners.

In Zuid-Limburg kan je hardlooproute hoogtemeters bevatten, maar dat hoeft niet. Jij bepaalt de uitdaging die je met jezelf aangaat. Elke keer een stapje verder, zo word je steeds een stukje fitter. Onze hardlooproutes helpen je daarbij. Rennen door het bos blijft favoriet, maar ook de heuvels vallen in goede smaak. Natuurlijk mede vanwege de mooie uitzichten, de beste beloning tijdens het hardlopen!

Ontdek de lekkerste hardlooproutes door Zuid-Limburg

Vrouw is aan het bijkomen van het hardlopen in het bos tussen de herfstbomen

Joggingparcours Vijlenerbos

Door het Vijlenerbos loopt een heerlijk joggingparcours. Brede, half verharde paden zorgen voor een soepele tred, terwijl je longen frisse boslucht tanken.

Hardloper op onverharde weg in Epen

Trailrunroute Epen

Je rent door een fris bronnenlandschap en deels door België. Deze trailrunroute vormt een stevige uitdaging van bijna 13 kilometer.

Een zonnige beeld van de krijtwanden bij de Bemelerberg

Bemels Beste Boeren Bergloop

Het parcours van deze populaire hardloopwedstrijd is vanwege de grote vraag nu het hele jaar te rennen. Kies voor de blauwe (8,3 km) of rode route (15 km).

Deelnemers van een trailrun rennen in een rijtje achter elkaar door de modder van het bos

Hardloop evenementen

Heb je voldoende kilometers in de benen en wil je de competitie aan gaan met andere lopers? In Zuid-Limburg worden de laatste jaren steeds meer hardloopevenementen en trailruns georganiseerd.

Zit er een route voor jou bij?

Een hardloper in de schaduw van de zon met op de achtergrond een gloed van het heuvellandschap

Limburg Athletics +

Limburg Athletics + is hét platform ter stimulering van de de Limburgse atletieksport in de breedste zin van het woord. Ze faciliteren initiatieven die goed zijn voor de atletieksport en voor de Limburgers. Met als motto: Limburg presteert en beleeft! Op hun platform vind je tips om in beweging te komen of technisch beter te worden als je al regelmatig gaat hardlopen.  

Lees verder

Meer routes in Zuid-Limburg

Een gezin fiets over een harde weg langs een hardlopende vrouw

Fietsroutes

Zuid-Limburg is een geliefd fietsparadijs. Het bedwingen van de uitdagende heuvels wordt steevast beloond met de mooiste vergezichten. Toch is er zoveel meer te ontdekken op je fiets door Zuid-Limburg. 

vrouw met kind staande in het hoge gras kijken naar het uitzicht vanaf Eyserbosweg

Eindeloos veel routes

In Zuid-Limburg is een vakantiegevoel nooit ver weg. Een netwerk van routes neemt je mee naar plekken die je nooit eerder zag!

Wandelaar op een zomerse dag in het heuvellandschap in Gulpen

Aan de wandel

Honderden kilometers aan wandelpaden liggen klaar voor je voeten! Tijdens het wandelen in Zuid-Limburg ontdek je om elke hoek weer iets nieuws.