Detail

Ligne Sittard

Ligne 1
Sittard
Ligne is dé nieuwe ontmoetingsplek van Sittard, gelegen aan de rand van het oude centrum van Sittard. In Ligne liggen een bibliotheek, filmhuis, museum, hogeschool, zorgwoningen, appartementen, winkels en horeca. Onder het complex ligt een parkeerplaats en fietsenstalling. Op het plein tussen de gebouwen is het gezellig vertoeven en vinden tal van evenementen plaats. Deze gevarieerde mix geeft Ligne een geheel eigen en onderscheidend karakter en vooral veel levendigheid.
 
Ontmoetingsplek
In Ligne werken museum, filmhuis, hogeschool en bibliotheek intensief samen. Al deze ‘bewoners’ delen de functies van Ligne. Zo gebruikt de hogeschool overdag de filmzalen van het filmhuis als collegezaal en zijn de bibliotheek van Zuyd en bibliotheek De Domijnen volledig tot één bibliotheek geïntegreerd. Daar waar mogelijk werken ze ook inhoudelijk samen, zodat Ligne een unieke en dynamische omgeving is met optimale mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. Met winkels, horeca en een levendig plein in het midden, is Ligne dé nieuwe ontmoetingsplek van Sittard.
 
Openbare ruimte
Ook de openbare ruimte maakt een belangrijk deel uit van het nieuwe gebied. Naast het plein ontstaat een verbinding met de groene schootsvelden en zal de Keutelbeek langs Ligne gaan stromen. De werkzaamheden aan de openbare ruimte duren nog tot de zomer van 2017.

Archeo Route Limburg
Met de Archeo Route Limburg ontdek je de verhalen achter de Limburgse geschiedenis en archeologie. De belangrijkste plekken van deze route zijn gemarkeerd met een kunstwerk in de vorm van een speer.
+8

Openingstijden


Bekijk de website voor de verschillende openingstijden binnen Ligne

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!