Detail

De Muldermolen

De huidige brasserie de Muldermolen ligt direct tegenover de Mulderplas aan het daarbij behorende natuurgebied. Aan de achterzijde kun je van een fraai uitzicht op de Krekelberg met een mooie blik op de Mariakapel genieten.

Deze Mulderplas was ooit het gebied waar één van de vele watermolens, de 'oude' Muldermolen, langs de Geleenbeek stond. Aangezien dit erg drassig gebied was en de oude molen, die dateerde uit 1339, steeds onder water liep hebben de staatsmijnen in 1948 de 'nieuwe' Muldermolen gebouwd.

Sinds maart 2015 bevindt zich in dit pand na jaren lang te hebben gefungeerd als graanhandel en boerenbedrijf een meer dan gezellige brasserie. De rijke historie van het pand en de geschiedenis van het gebied rondom de Mulderplas heeft een grote aantrekkingskracht op dagjesmensen en toeristen. 

De Muldermolen wordt dan ook veelvuldig bezocht door wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers door de perfecte ligging midden in het gebied genaamd het Geleenbeekdal. Er zijn dan ook tal van wandel- en fietsroutes beschikbaar die van hieruit starten en je de mogelijkheid bieden om de prachtige omgeving te gaan verkennen.

De menukaart van de Muldermolen is voorzien van een ruime keuze aan bourgondische lunch-  en dinergerechten veelal bereid met streekproducten. Voor iedereen is er wat bij en de gerechten worden met liefde door het keukenteam bereid. Service en gastvrijheid staan dan ook hoog in het vaandel en er wordt enkel gewerkt met topproducten van lokale leveranciers.

Zo wordt er koffie geserveerd van het topmerk Peeze en worden de Limburgse vlaaien dagvers geleverd door de plaatselijke warme bakker en dat kun je zeker proeven! Naast het pils van bierbrouwer Swinckels is er ook een ruime keuze aan speciaal bieren van de tap die je kunt proeven onder het genot van een borrelhapje of een luxe plank vol lekkernijen.

In het pand van de brasserie zijn ook nog drie prachtige B&B's gesitueerd waar je kunt overnachten. Dit zijn volledig ingerichte appartementen die voorzien zijn van een ligbad en keuken waar je geheel privé kunt genieten van de prachtige omgeving die Schinnen te bieden heeft. Het is dan ook de perfecte uitvalsbasis voor uw eventuele vakantietrip of weekendje naar Limburg.

Vanaf het voorjaar 2021 is de geheel nieuwe parkeerplaats met ruim 28 plaatsen aan de zijkant van de brasserie gerealiseerd en is het hele gebied rondom de Mulderplas en de Geleenbeek voorzien van nieuwe wandelpaden en bruggen. Een mooie gelegenheid om eens te komen kijken.
+2

Openingstijden


Maandag t/m vrijdag van 10:00-19.00 uur (keuken tot 18.30 uur) en zaterdag en zondag van 10:00-20:00 uur (keuken tot 19.30 uur) geopend. Dinsdag: gesloten!

Voorzieningen


  • Terras

Oplaadpunt voor e-bike


Enkele stopcontacten zijn op het terras aanwezig om je e-bike op te laden.

Oplaadpunt voor auto


Een oplaadpunt voor auto's is aanwezig

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar De Muldermolen. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!